Home > #Hoofdnieuws > WRC Chili: Tänak opent sterk, Neuville derde

WRC Chili: Tänak opent sterk, Neuville derde

Ott Tänak (Toyota) voelt zich momenteel de beste op de nieuwe Chileense wegen in het WRC. Na een eerste lus van drie proeven heeft hij een voorsprong van 6,1 seconden op wereldkampioen Sébastien Ogier (Citroën). Thierry Neuville (Hyundai) rijdt vandaag als eerste op de baan en sloot lus één af op een derde plaats (+6,6 seconden).

Foto: © WRC

De rijders begaven zich deze ochtend voor het eerst op het onbekende terrein in Chili. De verkenningen gisteren verliepen onder een dikke mistlaag waardoor de pacenotes niet echt betrouwbaar waren vandaag, gezien de stralende zon. Jari-Matti Latvala (Toyota) kende in de eerste proef het minste moeite met het gladde terrein en was ietwat verrassend de eerste leider van deze rally. Kris Meeke (Toyota) was exact even snel als zijn teamgenoot Latvala en dus gingen we met een duo leiders richting proef twee.  Thierry Neuville eindigde de eerste KP als zesde.

In proef twee, de langste van de rally, werd onze landgenoot kort na het begin van zijn KP afgevlagd doordat de veiligheid van de toeschouwers in vraag werd getrokken op El Puma. Neuville kreeg door de jury de derde tijd toegewezen, op 6,6 seconden van Tänak, die met enige vertraging een sterke scratch neerzette. De Est was ruim drie seconden sneller dan dichtste achtervolger Ogier en veroverde zo de leiding in de wedstrijd.

Neuville gaf net als de meeste rijders al bij de eerste proef aan moeite te hebben met de grip. Gaandeweg vond hij wel het vertrouwen en de WK-leider zette uiteindelijk zelfs de snelste tijd neer op proef drie. Door die prestatie was hij niet echt tevreden door de beslissing van de jury om hem ‘slechts’ als derde te plaatsen in de vorige proef.

Vanavond hervat de rally om 21u39 voor nog drie proeven, waaronder een korte street stage (2,2 kilometer) in Concepcion.

 

You may also like
WRC Mexico: de eerste gravelwedstrijd van het seizoen
WRC Monte-Carlo: Ogier ongenaakbaar
WRC Monte-Carlo: achttien proeven en driemaal de Turini
WRC 2023: Bertelli met Toyota in Zweden