Home > #Hoofdnieuws > WRC Chili: Tänak maakt indruk en vergroot voorsprong

WRC Chili: Tänak maakt indruk en vergroot voorsprong

Ott Tänak (Toyota) heeft in de Rally van Chili de touwtjes stevig in handen genomen. De Est is voorlopig ook in de tweede lus superieur. De rallyleider breidde zijn voorsprong op Sébastien Ogier (Citroën) uit tot seconden 23,1 seconden. Thierry Neuville (Hyundai) volgt op 31,8 seconden als vierde. Deze nacht rest er enkel nog een street stage van 2,2 kilometer (00u55).

Foto: © WRC

De lage zon maakte het in deze tweede lus extra moeilijk voor de rijders, maar het deerde Tänak allemaal niet. Vooral in proef vier was hij indrukwekkend. Hij was maar liefst 9,8 seconden sneller dan de tweede, Sébastien Loeb (Hyundai). Wereldkampioen Sébastien Ogier moest 11,7 seconden toegeven. Op die tweede passage van El Puma verloor ook Thierry Neuville een pak tijd (+17,6 seconden). Onze landgenoot werd tijdens zijn eerste passage afgevlagd en had dus geen ervaring met de racesnelheid over het parcours. Dat kostte hem zeker enkele seconden, waardoor hij naar een voorlopige vierde plaats zakte. Hij moest dus alles uit de kast halen met het oog op de startpositie morgen, die cruciaal zal zijn gezien er veel meer grindwegen op het programma staan.

Maar ook proef vijf, Espigado, was geen succes voor onze landgenoot “In deze tweede passage waren al veel kleine obstakels op de baan beland die het ons moeilijk maakten als eerste op de baan. We reden echt op de limiet om een goede startpositie voor morgen te bekomen, maar het was aartsmoeilijk. Daarbovenop komt nog de tijd van de rode vlag, die volgens mij niet correct is. We kunnen vandaag wel als een rampdag beschrijven.” Jari-Matti Latvala (Toyota) verdedigde met succes zijn derde stek (+29,4 seconden), ten nadele van Neuville.

Het was uiteindelijk opnieuw Tänak die ongenaakbaar was op Espigado. Hij zette zijn concurrenten net als in de vorige proef op ruime afstand waardoor hij nu met een comfortabele voorsprong de street stage ingaat. Een sterke Loeb werd opnieuw tweed (+3,7 seconden). Naar alle waarschijnlijkheid sluit Tänak de allereerste dag in de Rally van Chili af als leider vandaag.

You may also like
WRC Mexico: de eerste gravelwedstrijd van het seizoen
WRC Monte-Carlo: Ogier ongenaakbaar
WRC Monte-Carlo: achttien proeven en driemaal de Turini
WRC 2023: Bertelli met Toyota in Zweden