Home > Circuit > F.Renault Eurocup: wat kan De Wilde op Silverstone?

F.Renault Eurocup: wat kan De Wilde op Silverstone?

Het komende weekend vervolgt de Formule Renault Eurocup zijn kampioenschap op de piste van Silverstone. De jonge honden van de serie nemen het tegen elkaar op van 10 tot 12 mei in de geboorteplaats van de Formule 1.

Het wordt de laatste wedstrijd voor de allerbelangrijkste afspraak op Monaco, in het voorprogramma van de F1 in het prinsdom. Victor Martins (MP Motorsport), Renault Sport Academy rijder, voert het klassement aan, met twee punten voorsprong op Leonardo Lorandi (JD Motorsport). Volgen dan: de Rus Alexander Smolyar (R-ace GP) en onze eigen landgenoot Ugo de Wilde (JD Motorsport).

Voor Ugo de Wilde wordt het een eerste keer op het Engelse circuit en hij zal dus zijn aanpassingsvermogen moeten aanspreken om de piste snel te leren kennen en het gat in ervaring te dichten dat zijn drie tegenstanders hebben.
Voor de rest houden we een Amaury Cordeel (MP Motorsport) in het oog en het Brusselse team M2 Competition met Esteban Muth (die echter nog moet bevestigd worden voor de race op Silverstone.

Het weekend begint vrijdag met collectieve testritten, zaterdag en zondag zijn er dan telkens een kwalificatiesessie en een race.

(foto: Renault Sport)

You may also like
In een notendop: FFSA GT – GT World – ELMS
ELMS Le Castellet: Mühlner Motorsport blikt vooruit op het weekend
ELMS Le Castellet: 42 wagens beginnen dit weekend aan hun seizoen
In een notendop: FFSA GT4, ADAC GT, DTM Trophy, Alpine Europa Cup, 24H Series