Home > Rally > WRC: de piloten blikken terug op Argentinië

WRC: de piloten blikken terug op Argentinië

We kunnen dankzij Thierry Neuville alweer terugblikken op een fantastisch rallyweekend. Hier kan u ontdekken wat de piloten zelf vonden van drie dagen actie in Argentinië.

Thierry Neuville (Hyundai): “Dit is een geweldig gevoel. De wagen was afgelopen weekend perfect en ik had de ganse wedstrijd een goed gevoel. We haalden enkele mooie proeven binnen, waaruit blijkt dat onze wagen erg performant is in deze zware omstandigheden. Dit was een team effort, dus wil ik iedereen bedanken die zich de afgelopen dagen en weken voor mij in het zweet heeft gewerkt. Dankzij hen kunnen we opnieuw een belangrijke stap zetten met het oog op het kampioenschap.”

Andreas Mikkelsen (Hyundai): “De laatste maanden waren erg moeilijk voor mij, dus ben ik nu des te gelukkiger met dit resultaat. We moesten er lang op wachten en soms zaten we heel diep, maar deze tweede plaats voelt nu echt aan als een overwinning voor mij. Ik wil het team bedanken om mij te blijven steunen. We hadden de hele wedstrijd een goed ritme te pakken, met een mooie dubbel als resultaat.”

Sébastien Ogier (Citroën): “Als we naar de punten kijken is dit een vrij goed resultaat voor ons. We kunnen echter niet tevreden zijn met onze prestatie dit weekend. Als er minder grip is moeten we gewoon beter doen. Ook op de technische stukken is er nog marge voor de wagen. Dankzij ons doorzettingsvermogen kunnen we gelukkig wel met een mooie uitgangspositie huiswaarts trekken.”

Kris Meeke (Toyota): “Door die tijdstraf moesten we ons opnieuw in de wedstrijd knokken. Het ritme was goed dit weekend, maar het resultaat ontbreekt. Ik deed mijn best, maar er zijn zo van die wedstrijden waarin het gewoon niet lukt. Het is wat frustrerend om telkens opnieuw geen prijs te kunnen pakken, ondanks dat we goed op weg zijn, maar we moeten gewoon blijven werken zoals we bezig zijn en dan komt alles in orde.”

Jari-Matti Latvala (Toyota): “Ik kijk met een goed gevoel terug op deze rally. Het hele seizoen hebben we al moeilijkheden gehad, maar stap voor stap groeien we terug naar ons oude niveau. Met vertrouwen ging ik de laatste proeven in waardoor ik nog een mooi resultaat kon neerzetten. Dat is hoopvol voor de toekomst. Ik kijk al uit naar de wedstrijd in Chili.”

Ott Tänak (Toyota): “We weten dat dit niet ons weekend was. Uiteindelijk is het nog positief dat we naar acht konden opschuiven, maar daarvoor zijn we niet naar hier gekomen. We waren goed op dreef, maar problemen beletten ons van een goed resultaat. Hopelijk kunnen we in Chili terugslaan.”

You may also like
WRC Mexico: de eerste gravelwedstrijd van het seizoen
WRC Monte-Carlo: Ogier ongenaakbaar
WRC Kroatië: Rovanperä leidt voor Neuville in tweestrijd
WRC Kroatië: Rovanperä begint met beste papieren