Home > #Hoofdnieuws > WRC Argentinië: de toppers aan het woord

WRC Argentinië: de toppers aan het woord

Het was een boeiende eerste dag van de Rally van Argentinië. De toppers kijken nog even terug op hun prestatie van gisteren alvorens straks opnieuw te knallen. De zaterdagproef begint om 12u47, met de SS Tanti-Mataderos, de eerste van zeven opgaves vandaag.

Thierry Neuville (Hyundai, eerste): “We hadden niet verwacht om als leider dag twee in te gaan. Het is een leuke verrassing, maar toch was het een moeilijke dag in lastige omstandigheden. De volgende dagen zal het met dit weer net zo lastig blijven. De wagen was wel erg goed en we doen volop mee, dus het vertrouwen is groot om onze leidersplaats te verdedigen de komende proeven.”

Elfyn Evans (Ford, zesde): “Dit is natuurlijk niet waar we willen staan, maar de kloof is nog niet onoverbrugbaar. Er resten ons nog veel kilometers en ik voelde me op bepaalde momenten ook best goed. Alleen had ik niet altijd het juiste gevoel om net dat tikkeltje extra te geven. In het middenveld ligt alles nog dicht bij elkaar dus gaan we zeker onze positie moeten verdedigen vandaag.”

Ott Tänak (Toyota, derde): “Het was een zware dag in moeilijke omstandigheden voor de wagens. We hebben enkele aanpassingen gemaakt gedurende de race waardoor ik me wat meer op mijn gemak voelde in de wagen. Na verloop van tijd werden de tijden ook steeds beter, maar jammer genoeg was er die spin in de laatste proef van de dag. Gelukkig is alles opnieuw in orde en we zullen hard kunnen gaan om ons terug naar boven te knokken.”

Kris Meeke: (Toyota, vierde): “Vrijdag was voor iedereen een moeilijke dag. Ik heb me goed geamuseerd in de morgen, het draaide niet allemaal om snelheid, maar wel om goed de baan te kunnen lezen. In de middag ging het minder goed.  We hadden enkele problemen en dat vertraagde ons een beetje, maar ik had de snelheid ook niet om echt een rol te spelen. We mikken nog steeds op het podium en vandaag moeten we daarvoor een eerste stap zetten.”

Sébastien Ogier (Citroën, tweede): “De eerste proeven in Argentinië zijn altijd hard. Ik ben blij dat ik momenteel sta waar ik sta. We hadden de verkenning gedaan voor de massale regen en dus moesten we extra opletten omdat de nota’s niet altijd klopten. De wagen is nog niet top, maar we hebben wel alles gegeven. Vooraan ligt het wel nog allemaal open dus moeten we alert blijven en onze kans grijpen wanneer die zich voordoet.”

You may also like
WRC Mexico: de eerste gravelwedstrijd van het seizoen
WRC Monte-Carlo: Ogier ongenaakbaar
WRC Monte-Carlo: achttien proeven en driemaal de Turini
WRC 2023: Bertelli met Toyota in Zweden