Home > #Hoofdnieuws > Formule E Parijs: Stemmen na de race “We slierden maar wat rond”

Formule E Parijs: Stemmen na de race “We slierden maar wat rond”

De Paris E-prix eindigde met Robin Frijns op het hoogste schavotje, met naast hem André Lotterer en Daniel Abt. Frijns behaalde zijn eerste zege ooit in de elektrische Formule. Stoffel Vandoorne viel uit na een aanrijding waarbij de aandrijfas zwaar beschadigd geraakte. Jérôme D’Ambrosio kende een bewogen race. Na een natte race waarbij bijna de helft van het veld in de muur belandde, hadden de rijders heel wat te zeggen. Dit zijn de stemmen na de race.

Robin Frijns: “Dit was de moeilijkste race uit mijn carrière. De regen zorgde ervoor dat er veel crashes waren, ik kon niet goed inschatten wanneer ik moest remmen en het was vooral heel glad. We slierden eigenlijk gewoon maar wat rond! Mijn eerste zege in de Formule E doet me wel deugd, ik weet dat ik nu echt met een competitieve wagen rijd en ik heb vandaag bewezen dat ik me kan tonen in dit veld vol toppers.”

André Lotterer: “Er is veel misgegaan vooraan en zo kwam ik snel vooraan te rijden. Toen het begon te regenen had ik amper nog grip en de visibiliteit was heel slecht. Ik was aan het wachten tot Robin een foutje maakte, maar dat heeft hij niet gedaan… Mijn positie bewaren was het belangrijkste, de tweede plaats levert me kostbare punten op voor het kampioenschap.”

Daniel Abt: “De regen zorg voor een volledig andere race dan wanneer het droog is. Voor het circuit nat lag, had ik veel vertrouwen en ging ik snel. De battle met Felipe Massa om de derde plaats was fair en vooral ook leuk. Die plaats heb ik in de regen proberen vast te houden. Ik ben blij dat ik hier zit en niet ergens in de muur!”

Stoffel Vandoorne: “De aandrijfas was zwaar beschadigd, dus we hebben het zekere voor het onzekere genomen en de race gestaakt. Ik blijf wel gemotiveerd, het podium van de vorige race zit nog steeds in mijn achterhoofd en ik blijf positief! Morgen begin ik aan mijn voorbereiding voor de 6 Uur van Spa in het WEC, dat is helemaal iets anders. Ik had zelf niet verwacht dat ik zou meerijden in het WEC, maar ik kijk ernaar uit. Mijn supporters waren vandaag aanwezig in Parijs, ik ben benieuwd met hoeveel ze zullen zijn in Spa!”

Jérôme D’Ambrosio: “De race verliep wat ongelukkig. Ik zakte naar de laatste rij van de startgrid na problemen met de bandendruk en moest dus beginnen aan een inhaalrace. Uiteindelijk reed ik als zevende, maar dan ben ik in de muur beland… Het is jammer, ik ben mijn leidersplaats kwijt en heb veel punten laten liggen. We zien wel wat er de volgende races nog gebeurt. Vooral in New York hoop ik te scoren, een dubbele race kan namelijk nog veel punten opleveren.”

Foto’s © Jens Mommens

You may also like
Formula E Kaapstad: da Costa wint spannende afvalrace
Formula E Kaapstad: Sacha Fenestraz op Pole
Formula E Kaapstad: alles wat u moet weten
Formula E India: alles wat u moet weten voor de race dit weekend