Home > #Hoofdnieuws > WRC Argentinië: Toyota sterk, Neuville is mee

WRC Argentinië: Toyota sterk, Neuville is mee

Het werd een vreemde ochtend in Argentinië, met een geannuleerde proef en zeer vreemde bokkensprongen in het klassement als gevolg van de weersomstandigheden. Hoe dan ook Toyota leidt met Kris Meeke en Ott Tänak de dans, maar Thierry Neuville is in zijn Hyundai niet ver af. De Belg verloor tijd in KP2, maar won KP4 en houdt zo zijn kansen op een goed klassement gaaf.

Foto: © WRC

Het was even schrikken bij de eerste echte proef, met een verlies van bijna een seconde per kilometer van Neuville op Meeke. Zou de regen dan zo’n ingrijpende rol spelen voor de man die de weg moet openen op vrijdag? Het antwoordt volgde niet in KP3, want die werd vanwege de weersomstandigheden geannuleerd. KP4 bracht dan wel weer hoop voor de Belgen met een ‘scratch’ van Neuville en Gilsoul, voor Meeke en Sébastien Ogier (Citroën).

“De proef was beter dan die voorheen, ik kon harder gaan. Ik verloor nog wel wat tijd, maar ik ben tevreden. De wagen zelf kan nog beter”, aldus de Belg aan de finish. In de tussenstand leidt Meeke, met zeven seconden voor zijn Estse teamgenoot. Latvala reed wat schade in KP4, maar is toch derde op 9,6 seconden. Neuville is dan best of the rest, met een vierde stek op 10,9 seconden en Ogier volgt op 12,1 seconden.

You may also like
WRC Mexico: de eerste gravelwedstrijd van het seizoen
WRC Monte-Carlo: Ogier ongenaakbaar
WRC Monte-Carlo: achttien proeven en driemaal de Turini
WRC 2023: Bertelli met Toyota in Zweden