Home > Circuit > Toyota gaat eigen versie Nürburgring bouwen

Toyota gaat eigen versie Nürburgring bouwen

De Nürburgring is nog altijd de plaats bij uitstek voor constructeurs om hun bolides in de meest extreme omstandigheden te testen. Voor Europese merken vormt de trip naar Duitsland geen probleem, voor de rest lopen de verplaatsingskosten al snel hoog op. Bovendien lekt er van tijd tot tijd wel eens een conceptmodel uit door nieuwsgierige toeschouwers. Daar heeft Toyota nu iets op gevonden. In hun thuisbasis Toyota-Shi zijn er werken voor een eigen Ring aan de gang.

Foto: © Autoindustriya.com

De accommodatie zal zowel door de stad als door het omringende berglandschap lopen. Volgens Toyota werd het circuit ontwikkeld met de ervaring die het merk opdeed in de ‘groene hel’.  Voorlopig is er al een kleine 5 kilometer aangelegd. De werken zouden samen afgewerkt worden met de bouw van het nieuwe Toyota-complex, in 2023.

De Japanners beweren ook dat hun persoonlijke ring gebruik maakt van alle topografische voordelen die de regio te bieden heeft. Hoogteverschillen, opeenvolgingen van bochten, alles is aanwezig voor een ideale testbaan. Net als de Nürburgring ligt dit circuit trouwens voor het overgrote deel middenin de natuur. Toyota-baas Akio-Toyoda gaf uitleg. “Ik zou graag iedereen die dit project mogelijk maakte willen bedanken. Op basis van onze ervaring op de ring hebben we een circuit met diverse types van routes uit de hele wereld kunnen ontwikkelen. Hiermee hopen we om nog betere condities te creëren om onze wagens te ontwerpen en zo de ultieme rij-ervaring mee te geven aan onze klanten.”

You may also like
FIA WEC 2023: Toyota favoriet na testdagen, Cadillac en Porsche outsiders
FIA WEC Sebring: een vooruitblik op Hypercar – deel 1 met Toyota, Peugeot en Glickenhaus
GT4 European Series: Xwift Racing Events met Antoine Potty en Toyota
WRC Zweden: Rovanperä wint meteen de eerste KP