Home > Circuit > In een notendop: FFSA F4 – BRDC F3 – Super Formula

In een notendop: FFSA F4 – BRDC F3 – Super Formula

FFSA F4 Frankrijk: Van der Henst op 10de startplaats
De Fransman David Hadrien haalde op Nogaro de eerste pole voor het seizoen 2019 in het Franse Formule 4 kampioenschap. Onze landgenoot Sten Van der Henst maakte er zijn debuut in de discipline met een 10de startpositie. In de klassering naar tweede beste tijd, gebruikt voor de samenstelling van de stratgrid voor race 3 op Paasmaandag, staat Hadrien weeral op pole terwijl Van der Henst genoegen met nemen met een 11de startplaats. De eerste race van het openingsweekend is er morgen, op Pasen.

BRDC F3: De Pauw aan voet van podium
Clement Novalak haalde voor Carlin de eerste zege binnen van het Britse F3 seizoen. Hij was sneller weg dan poleman Kaylen Frederick en leidde het veld doorheen de eerste ronde en stond deze leiding niet meer af. Er was een lange safetycar periode om de brokken te ruimen van een incident met vier rijders in de tweede ronde. Toen later Frederick verdween richting pits met een leegloper kon Ulysse De Pauw zijn vijfde uitgangspositie met één rang verbeteren. Zijn debuut in de BGDC zag hij dus beloond met een 4de plaats, aan de voet van het podium.

Super Formula: Rookie  op pole
De Japanner Tadasuke Makino haalde de pole voor de openingswedstrijd van 2019 in de Super Formula, dit weekend in Suzuka. De rookie van Nakajima Racing ging voor aan zijn teamgenoot Alex Palou en regerend kampioen Naoki Yamamoto.

(foto: britishf3.com)

 

You may also like
F3 BRDC: Frederick kampioen, De Pauw derde in kampioenschap
BRDC F3: Ulysse De Pauw kijkt uit naar Belgische manche
In een notendop: BRDC F3 – FIA F2 – FIA F3
In een notendop: BRDC F3, F3 Japan en Super Formula