Home > Circuit > F3 BRDC: Frederick kampioen, De Pauw derde in kampioenschap

F3 BRDC: Frederick kampioen, De Pauw derde in kampioenschap

De Amerikaan Kaylen Frederick haalde met twee zeges in het afsluitende weekend voor de Britse F3, de titel binnen. Onze landgenoot Ulysse De Pauw, kansloos na een incident in de eerste race, werd derde in de eindstand van het kampioenschap.

foto: ©britishf3.com

Kaylen Frederick (Carlin) begon optimaal aan het weekend en haalde twee pole positions voor de drie races die op Silverstone werden gehouden dit weekend. Hij werd tweemaal op de eerste rij vergezeld van Kush Maini (Hitech GP). Ulysse De Pauw (Douglas Motorsport) haalde een vijfde en een vierde startplaats.

In de eerste race van het weekend ging het voor Ulysse De Pauw, die eerst voorbij Roberto Faria (Fortec) ging, helemaal mis. Hij raakte in de race betrokken bij een incident met Reece Ushijima (Hitech GP) met een opgave tot gevolg. Het betekende meteen het einde van elke hoop op de Britse titel. Kaylen Frederick ging door op zijn elan en haalde zijn achtste zege van het seizoen voor Ayrton Simmons (JHR Developments). Kush Maini (Hitech GP) werd derde en was de enige die Frederick nog kon bedreigen voor de titel.

Benjamin Pedersen (Double R Racing) won op zondag dan de race met de omgekeerde grid. Een moeilijke opdracht voor Ulysse De Pauw, gezien het debacle van zaterdag. Meer dan een puntenloze 13de plaats zat er dan ook niet in. De afsluitende race was opnieuw voor Kaylen Frederick (Carlin), die met zijn negende zege van het seizoen de titel definitief binnen haalde. Kush Maini (Hitech) werd nog zesde en is de vicekampioen. Ulysse De Pauw, 16de in de afsluitende race, besluit een sterke campagne in de Britse Formule 3 op de derde plaats van het kampioenschap.

You may also like
BRDC F3: Ulysse De Pauw kijkt uit naar Belgische manche
In een notendop: BRDC F3 – FIA F2 – FIA F3
In een notendop: BRDC F3, F3 Japan en Super Formula
In een notendop: FFSA F4 en BRDC F3