Home > Rally > In een notendop: Rally – WRC -Rally Raid

In een notendop: Rally – WRC -Rally Raid

Rally CSI – In Italië wonnen Craig Breen en Paul Nagle de Rally San Remo op een Skoda Fabia R5. Ze versloegen er het duo Campedelli-Canton (Ford Fiesta R5) terwijl Giandomenica Basso, samen met Granai op Skoda Fabia R5 derde werd. Basso leidt er het Italiaanse kampioenschap.

Rally FFSA – Sebastien Loeb heeft dan weer toegezegd te zullen deelnemen aan de Rally van de Vogezen. Loeb zal er in het weekend van 14 tot 16 juni deelnemen aan het stuur van zijn Hyundai i20 WRC.

WRC – De Safari Rally in Kenia zou zijn terugkeer willen maken naar het wereldkampioenschap. Michele Mouton was er vorige week te gast om het voorgestelde parcours te bekijken. De Française was echter van mening dat de rally een stuk lastiger en “ruwer” mocht voor haar part.

Rally Raid – In de Morrocco Desert Challenge, een woestijnrally die vorig weekend van start ging, leidt voorlopig de Nederlander Erik van Loon op Toyota Hilux. Er nemen meerdere Belgen deel als Tom De Leeuw, Erwin en Oliier Imschoot, Erik en Jacky Loomans om er maar enkelen te noemen. We komen hier later zeker nog op terug.

(foto: moroccodesertchallenge.com)

You may also like
WRC Mexico: de eerste gravelwedstrijd van het seizoen
WRC Monte-Carlo: Ogier ongenaakbaar
WRC Monte-Carlo: achttien proeven en driemaal de Turini
WRC 2023: Bertelli met Toyota in Zweden