Home > Moto > MotoGP Austin: nat of droog in sessie 3?

MotoGP Austin: nat of droog in sessie 3?

Marc Marquez leek met de Honda weer heer en meester te gaan worden van de vrijdag in Texas. Maar het vooruitzicht van mogelijke regen in de derde sessie maakte dat heel wat rijders al scherp stonden in sessie twee.

Het wordt dus spannend vanavond (Belgische tijd) in Austin. Wordt het een natte of een droge baan in sessie 3 en kunnen sommigen zich nog verbeteren voor een Q2 plaats in de kwalificaties? De Yamaha’s waren tenslotte diegenen die het vuur aan de schenen van Marquez legden. Vinales pakte de besttijd in sessie twee en ging daarmee naar de kop in de gecombineerde tabel, voor Marquez en Rossi. Voor de anderen was er werk aan de winkel want zowel Lorenzo als de beide fabrieks-Ducati’s vallen bij een verregende derde sessie uit de boot van de Q2!

Moto2 – Dynavolt teamgenoten Marcel Schrotter en Thomas Luthi domineerden de vrije trainingen in de Moto 2. Daar waren het vooral Xavi Vierge en Philippe Oettl die de prijs zullen betalen als het in de derde sessie nat zal blijken.

Moto3 – In de kleinste klasse had Romano Fenati hoegenaamd geen problemen. Hij plaatste de VNE Snipers Honda tweemaal met gemak op de besttijd. Alle voordeel aan Honda want de SIC58 machines van Tatsuki Suzuki en Niccolò Antonelli bleken de snelste achtervolgers, op uitzondering van een tweede plaast van Foggia op de KTM in de eerste sessie. Jaume Masia, in Argentinië nog winnaar, zette de Bester Capital Dubai KTM pas op een 15de stek en zal moeten hopen dat het in sessie drie droog blijft om zijn kansen op de Q2 te vrijwaren.

(foto: motogp.com)

You may also like
MotoGP Valencia: eindelijk Mir in een race voor de boeken
In een notendop: MotoGP, IndyCar en Ricciardo naar McLaren?
In een notendop: MotoGP, ADAC GT en NASCAR
In een notendop: MotoGP, Trois-Rivières…