Home > Moto > MotoGP > MotoGP: Marquez domineert in Argentinië

MotoGP: Marquez domineert in Argentinië

Marc Marquez (Honda) gaf rijles in Argentinië. De Spanjaard schreef er de MotoGP wedstrijd op zijn naam. Levende legende Valentino Rossi (Yamaha) werd knap tweede voor Dovizioso (Ducati).

Marc Marquez had vanaf de eerste vrije training zijn strijdplan klaar en bereidde zich voor op zijn wedstrijd. Hij haalde de pole op zaterdag en sloeg van bij de start een onoverbrugbare kloof om met veel machtsvertoon de race te winnen. Valentino Rossi vocht een hele wedstrijd lang met Dovizioso voor de overige podiumplaatsen en haalde zijn slag thuis in de laatste ronde.

Moto2: opnieuw Baldassari

Xavi Vierge (EG 0,0 Marc VDS Kalex-Triumph) zette op zaterdag de pole maar kon daar weinig voordeel uit halen. Zijn motor gaf de geest in de opwarmronde. Het werd dan Lorenzo Baldassari (Flexbox HP 40 Kalex-Triumph) die in een felbevochten race zijn tweede opeenvolgende zege haalde voor Remy Gardnern (Onexox TKKR Kalex-Triumph) en Alex Marquez (EG 0,0 Marc VDS)

Moto3: de eerste voor Masia

Jaume Masia (Bester Capital Dubai KTM) haalde vanop de pole de zege in de Moto3. Maar dat is slechts een een miniem stukje van het verhaal want Masia haalde het van een kopgroep van liefst 16 rijders, die allen aanspraak op de zege konden maken. Na een razendspannende race waarbij er meer positiewisselingen waren dan men kon bijhouden, won Masia van Darryn Binder (Green Power KTM) en Tony Arbolino (VNE Snipers Honda). Het was voor Masia de eerste zege in de Moto3.

(foto: motogp.com)

MotoGP Valencia: eindelijk Mir in een race voor de boeken
In een notendop: MotoGP, IndyCar en Ricciardo naar McLaren?
In een notendop: MotoGP, ADAC GT en NASCAR
In een notendop: MotoGP, Trois-Rivières…