Home > #Hoofdnieuws > WRC Corsica: wie doet Tänak wat?

WRC Corsica: wie doet Tänak wat?

De Tour de Corse baadt in de zon en dat lag Ott Tänak wel. De Toyota-rijder won de eerste twee proeven van de dag. Echter de scherprechter van deze wedstrijd was de afsluiter, de 47,18 kilometer lange proef van Castagniccia. De verschillen daar waren veel groter dan we voorheen optekenden. Ook daar was Tänak goed, al kon Dani Sordo nipt de beste tijd laten noteren. De Est in de Toyota pakte er wel de leiding in de wedstrijd.

KP7 en KP8 waren weinig verrassend voor Ott Tänak, de sterkste man in WRC in dit gedeelte van het kampioenschap. De Est kwam na de achtste proef terug tot op drie tienden van de leider Elfyn Evans (Ford), wiens Fiesta iets minder goed lag op de brede ‘lanen’ van KP8. In KP9, de marathon van deze rally, kon Dani Sordo (Hyundai) nog wel de beste tijd laten noteren, maar Tänak werd wel rallyleider. “Het gaat goed”, was de commentaar van de minzame Est. Tänak heeft nu 2,3 seconden bonus op een verrassend sterke en regelmatige Elfyn Evans, die een klein foutje maakte, maar in het ritme bleef.

Thierry Neuville is niet echt op dreef en verdedigt vooral zijn derde plaats tegen de opzittende Dani Sordo en Sébastien Ogier. “Ik ben misschien wel wat te voorzichtig”, klonk het bij de Belg die nu 17,2 seconden achterstand heeft op Tänak en 16,1 voorsprong op Dani Sordo. Voor Neuville wordt het al hopen op problemen bij de mannen voor hem om nog op te schuiven.

Sébastien Ogier gaat wat op en af, met vooral een goede tijd in de laatste proef van de ochtend: “Ik rij hetzelfde, maar de laatste proef had wat stukken waarop je als rijder het verschil kon maken. Verder is de speed niet echt op de afspraak deze wedstrijd.” Ogier is vijfde op 49,7 seconden van de leider.

Deze namiddag staat een identieke lus op het programma.

You may also like
WRC Mexico: de eerste gravelwedstrijd van het seizoen
FIA WEC 2023: Toyota favoriet na testdagen, Cadillac en Porsche outsiders
FIA ERC Fafe: Haydon Paddon in extremis winnaar van een hoogstaande seizoensopener
Supercars Newcastle 500: Van Gisbergen opnieuw na complex weekend