Home > Circuit > FIA F2: Latifi zegeviert in hoofdrace in Bahrein

FIA F2: Latifi zegeviert in hoofdrace in Bahrein

In Bahrein won de Canadees Nicholas Latifi de eerste Formule 2 wedstrijd van het seizoen 2019

Latifi legde de basis voor zijn zege door snel op te rukken in de beginfase van de wedstrijd. In de negende ronde passeerde hij Deletraz voor de leiding. Na de pitstopronde vestigde hij zich al snel terug aan de leiding. Poleman Luca Ghiotto kon zich lang in de kopgroep en vervolgens aan de leiding handhaven, reed een leuke opklimrace na zijn pitstop maar strandde op meer dan zes seconden van de winnaar. De Braziliaan Sette Camara zette een constante en snelle wedstrijd neer en eindigde op de derde podiumplaats.

Mick Schumacher haalde voor zijn debuut in de Formule 2 een achtste plaats. Die had hij achteraf beschouwd waarschijnlijk te danken aan de schuiver van teamgenoot Gelael, die in de beginfase van de wedstrijd diende op te geven, en aan zijn vastbesloten inhaalmaneuver op de Rus Mazepin na de pitstopfase. De beste rookie was Fransman Antoine Hubert, die als vierde over de streep kwam.

Morgen is er nog de sprintrace met omgekeerde startgrid. En raadt u al wie er zijn eerste pole in de F2 mag vieren? Inderdaad… Mick Schumacher, die zo al een basis legt voor een mogelijke overwinning in zijn allereerste weekend Formule 2!

(foto: fiaformula2)

You may also like
FIA F2: Geleal overweegt te stoppen na straf
In een notendop: FIA F2 en FIA F3
In een notendop: FIA F2 en FIA F3
in een notendop: F2 en F3 (Red Bull Ring)