Home > #Hoofdnieuws > WRC Corsica: reacties na dag 1

WRC Corsica: reacties na dag 1

De piloten moesten vandaag meteen bij de les zijn in de Rally van Corsica. De top-3 kon al snel een kloof slaan, veel andere rijders hadden dan weer af te rekenen met pech. Na afloop deden de tenoren hun verhaal van de dag.

Thierry Neuville: “Ik voelde me redelijk goed in de wagen maar er ontbrak wat grip om sneller te gaan. Daardoor twijfelde ik in sommige bochten. Hopelijk liggen de proeven van morgen ons wat beter. Vandaag was het asfalt heel goed, morgen zal het toch wat ruiger zijn en meestal presteer ik op zo een ondergrond beter.”

Elfyn Evans: “Dit was zeker geen slechte dag voor ons.  Ik deed veel vertrouwen op voor morgen, een cruciale dag in dit weekend. We krijgen dan heel diverse parcours voorgeschoteld dus ik hoop dat er enkele ons ook goed liggen. Ik ben niet bang van Tänak, we weten dat als alles goed gaat we zeker sneller kunnen zijn. Dat moet ook ons doel zijn morgen.”

Ott Tänak: “Ik ben wel tevreden met mijn dag. Het verliep zeer standvastig voor ons en ik had een goed ritme te pakken. Na de derde proef had ik een probleem met mijn dempers maar het had geen groot effect op onze wagen. Ik moest wel wat voorzichtig zijn maar we staan nog altijd goed. M-Sport komt hier heel sterk voor de dag dus we zullen top moeten zijn in de volgende proeven om kans te maken op de overwinning.”

Sébastien Ogier: “Natuurlijk verliep het vandaag niet zoals we verwacht hadden. We kenden de hele dag moeite met de wagen, vooral in de bochten liep het heel stroef, met veel onderstuur. Na iedere haarspeldbocht voelde het slecht aan. Hopelijk hebben we morgen iets meer geluk.”

Teemu Suninen: Ik ben tevreden over mijn dag. Asfalt is niet mijn specialiteit maar het verliep redelijk goed. Natuurlijk zou ik met deze wagen tot  op de limiet willen rijden, maar voorlopig vind ik dat nog wat riskant met mijn beperkte ervaring.”

Kris Meeke: “Ik hoopte dat de organisatie genoeg tijd zou laten tussen mij en Evans maar dat gebeurde niet. Ik wil mij  excuseren bij hem maar ik kon er niets aan doen. Vandaag blijf ik achter met een vervelend gevoel. Het was niet goed genoeg vandaag. Ik had die borduur niet gezien op mijn notities en dat kan natuurlijk niet gebeuren. Dat de wagen het fantastisch doet maakt het extra frustrerend.”

 

You may also like
WRC Mexico: de eerste gravelwedstrijd van het seizoen
WRC Monte-Carlo: Ogier ongenaakbaar
WRC Monte-Carlo: achttien proeven en driemaal de Turini
WRC 2023: Bertelli met Toyota in Zweden