Home > #Hoofdnieuws > FIA Cross-Country: het vervolg in Abu Dhabi

FIA Cross-Country: het vervolg in Abu Dhabi

De Abu Dhabi Desert Challenge (30 maart-4 april) wordt de tweede manche van de FIA World Cup for Cross Country Rallies. De woestijnrally is toe aan zijn 29ste editie en kan tellen op een sterk deelnemersveld.

Onder hen Stéphane Peterhansel, dertienvoudig winnaar van de Dakar, aan boord van een MINI X-Raid Team. Hij won al zesmaal deze Abu Dhabi Desert Challenge en zal dit jaar opnieuw proberen de hoogste trede van het podium te halen, genavigeerd door zijn vrouw Andrea, die wel de nodige ervaring heeft als cross country rijdster.
Khalid Al Qassimi, onder de vlag van de Verenigde Arabische Emiraten, winnaar vorig jaar, zal worden bijgestaan door Fransman Xavier Panseri. Naast deze favorieten zijn er uiteraard Yazeed Al Rajhi, voorlopig tweede in de tussenstand, de MINI van Rus Vladimir Vasilyev met co Konstantin Zhiltsov en regerend kampioen Jakub Przygonski, op de MINI Countryman bijgestaan door de Duitser Timo Gottschalk. En we vergeten natuurlijk ook de Overdrive Toyota Hilux niet van Bernhard Ten Brinke en onze landgenoot Tom Colsoul.

Het Rally hoofdkwartier wordt het gekende Yas Marina Formule 1 circuit. Na de ceremoniële start op zaterdag 30 maart gaat de echte actie van start op zondagochtend 31 maart voor 1284 kilometer tegen de chrono. De aankomst is voorzien op donderdag 4 april. De deelnemers keren dan terug naar het Yas Marina Circuit voor de prijzenceremonie.

(foto: press fia crosscountry rally & baja)

You may also like
FIA Cross-Country: Ten Brinke en Colsoul pakken laatste ritzege in Kazachstan
FIA Cross-Country: opgave voor Tom Colsoul
FIA Cross-Country: Silk Way Rally onthult parcours
FIA Cross-Country: Colsoul vecht voor tweede plaats in Kazachstan