Home > #Hoofdnieuws > Abarth Rally Cup: inschrijvingen geopend

Abarth Rally Cup: inschrijvingen geopend

Kandidaten kunnen zich vanaf nu inschrijven voor de Abarth Rally Cup 2019, het kampioenschap voor piloten die met een Abarth 124 rally deelnemen aan het prestigieuze Europese Rallykampioenschap (ERC) 2019.

Binnen de ERC2-ranking komt er een specifieke ranking voor de Abarth Rally Cup 2019, met een rijkelijke prijzenpot voor de eerste vier finishers in elke race: 12.000 euro voor de eerste, 10.000 euro voor de tweede, 8.000 euro voor de derde en 4.000 euro plus vier Pirelli-racebanden voor de vierde. Aan het einde van het seizoen ontvangt de winnaar van de Abarth Rally Cup 2019 een bonus van 30.000 euro.
Op racedagen biedt het merk met de Schorpioen de privéteams bovendien een welkomstruimte en een wisselstukkenservice in het servicepark. Dat alles wordt gekoppeld aan technische ondersteuning ter plaatse, geleverd door ingenieurs en technici die de teams van de Abarth Rally Cup 2019 bijstaan.

Met een verbeterde Abarth

Inschrijven voor de Abarth Rally Cup kost 3.000 euro (plus btw) voor de zes races en omvat ook een complete outfit voor de wedstrijden en vrije tijd.
Teams die slechts aan bepaalde wedstrijden wensen deel te nemen, kunnen zich inschrijven voor 650 euro (plus btw) per wedstrijd.
Alle ogen zullen gericht zijn op de Abarth 124 rally, de wagen die zich in zijn tweede raceseizoen opwierp als de koning van de R-GT-klasse. Hij verzamelde al meer dan veertig klassezeges in twaalf nationale kampioenschappen en won zowel het Europese R-GT-kampioenschap als het Kampioenschap R-GT van de FIA.

De Abarth 124 rally MJ 2019 werd op verscheidene punten onder handen genomen om de tijd per kilometer in klassementsproeven te verbeteren. Die doelstelling realiseerden de Abarth-ingenieurs met doelgerichte ingrepen aan de belangrijkste mechanische componenten, de motorelektronica, het geheel transmissie-versnellingsbak en de afstelling.

De Trofee omvat zes races:

  • Rally Islas Canarias (Spanje), 2-4 mei, asfalt;
  • Rally Liepāja (Letland), 24-26 mei, gravel;
  • Rally Poland (Polen), 28-30 juni, gravel;
  • Rally di Roma Capitale (Italië), 19-21 juli, asfalt;
  • Barum Czech Rally Zlín (Tsjechië), 16-18 augustus, asfalt;
  • Rally Hungary (Hongarije), 8-10 november, asfalt.




You may also like
ERC: Ook Nitiss houdt van Abarth 124 GT
Rally: Abarth 124 GT nieuwe ster in productieklasse?
Abarth viert zijn 70ste verjaardag!
Cédric De Cecco met een Abarth 124 Rally R-GT in de kleuren van Yacco België