Home > #Hoofdnieuws > Cédric De Cecco met een Abarth 124 Rally R-GT in de kleuren van Yacco België

Cédric De Cecco met een Abarth 124 Rally R-GT in de kleuren van Yacco België

Het Belgian Rally Championship 2018 start over goed twee weken en in drie manches van dat BRC – voorlopig… – zien we een onuitgegeven Abarth 124 Rally R-GT van de Franse structuur Milano Racing van Patrick Canavese aan de start verschijnen. De auto is voor Cédric De Cecco en Jérôme Humblet! De Italiaanse schone maakt haar debuut tijdens de Spa Rally over goed een maand…

“Om eerlijk te zijn, dit project is wat per toeval tot stand gekomen”, legt Cédric De Cecco uit. “Renaud Jamoul, de man van DMACK Benelux, liet me contact opnemen met Milano Racing om een Abarth 124 Rally R-GT in België in te zetten. Ik ben onmiddellijk naar Marseille gegaan en vier uur later was het project een feit. Zoals de zaken er nu voorstaan, zien we de auto in Spa, in de Wallonie en de Condroz, maar Ypres en de East Belgian Rally zijn mogelijkheden.”

Zijn partners werden op de hoogte gebracht en Cédric De Cecco kon zich meteen vergewissen van de populariteit van de wagen, een te duchten tegenstander voor de diverse Porsche 997 GT3. “Ik ben dus in goede verstandhouding weggegaan bij Peugeot, maar dat maakt ook dat sommige partners niet verder in het avontuur stappen”, weet Cédric. “Maar er zijn er ook nieuwe partners bijgekomen, zoals Yacco België, meteen verknocht aan de wagen. Ze zijn zelfs titelsponsor van het project geworden. Dat betekent dat de voornaamste kleuren van de auto die van Yacco zullen zijn. Natuurlijk wist ik dat zo’n gloednieuwe wagen op enthousiasme zou kunnen rekenen, maar het gaat verder dan ik gehoopt had. Zonder die partners is rally rijden voor mij niet mogelijk. Dit project met de Abarth 124 zal op meer aandacht kunnen rekenen dan een zoveelste Skoda Fabia R5. We hebben dus een goede keuze gemaakt!”

Nu is het afwachten wat deze Abarth 124 Rally R-GT vermag… “Als we zien hoe het publiek reageert op de Porsche in de categorie GT, dan denk ik dat het gevecht leuk gaat worden. Milano Racing doet heel wat inspanningen om met deze auto in ons land goed voor de dag te komen. Ik denk dat we ons mannetje gaan kunnen staan. Met een 1800 turbo voor 345 paarden, een goede verhouding vermogen/gewicht gezien de 1050 kilogram, een prima SADEV versnellingsbak met 6 verhoudingen, schakelhendels aan het stuur, systemen zoals ALS en Traction Control, de DMACK banden en remmen en banden, dicht bij wat we in de categorie R5 zien, denken ik dat we de diverse Porsche het leven zuur kunnen maken. Op papier ziet het er erg goed uit.”

Vanaf de Spa Rally zien we dus de Abarth 124 Rally R-GT Milano Racing met Cédric De Cecco en Jérôme Humblet in de kleuren van Yacco België, DMACK Benelux, Herock, Dunez, Roof Isolation, Hofman, Alterego Design, Tonic, Amv Engineering, Artec Piscines, NPR technic, René Claeys, EC&M / Industrie Maintenance / TSN, CED Mobility, Nutri-shop Center et Auto-Attelage. “Nu we aan een nieuw hoofdstuk beginnen, wil ik Peugeot Belux, de Groep Schyns en DG Sport Compétition bedanken voor hun inspanningen de afgelopen vijf jaar. Ik zal hun vertrouwen niet snel vergeten”, besluit Cédric De Cecco.

You may also like
BRC Historic: Rainer Hermann op puntenjacht in South Belgian Rally
BRC Junior: forfait van Jonas De Wilde. Wie scoort er zaterdag?
BRC South Belgian: met opnieuw een zeer mooi deelnemersveld onder aanvoering van Maxime Potty
BRC South Belgian: evenwichtig startveld in VHRS 65 en 50