Home > Rally > ERC > ERC: Ook Nitiss houdt van Abarth 124 GT

ERC: Ook Nitiss houdt van Abarth 124 GT

De Let Reinis Nitišs kennen de liefhebbers vooral van zijn exploten in het WK Rallycross. In zijn thuisrally koos hij voor de fun en dus voor een deelname aan de Abarth Rally Cup!

Nitišs, de jongste winnaar binnen het FIA World Rallycross, werd uiteindelijk derde bij zijn debuut in de Abarth Rally Cup. Op de supersnelle gravelbanen van de Rally Liepāja hadden de Abarth 124 GT wagens het moeilijk om de fabrieks-R2’s achter te houden maar vochten wel mee voor het podium in productie, waar Nucita een derde plaats haalde.

Nitišs kreeg te maken met een elektrisch probleem maar slaagde er toch in de rally uit te rijden en twee besttijden in de klasse op zijn naam te schrijven.

Een lastige race“, zei de Let achteraf. “Ik reed met vele verschillende wagens in mijn leven maar dit was iets helemaal anders! Achterwiel aangedreven, turbomotor en veel vermogen op slechts twee wielen. In het begin had ik niet het vertrouwen om voluit te gaan, maar gaandeweg kreeg ik de feel in de vingers. Ik zou zeer graag nogmaals rijden met deze wagen.

(foto: fiaerc.com)

You may also like
ERC: ongewijzigde kalender 2020
ERC: Basso leidt in Rome. Opgave Munster.
ERC Polen: opgave Grégoire Munster in zicht van finish
ERC Polen: Munster wil doorgaan op zijn elan