Home > #Hoofdnieuws > WRC Corsica: vooruitblikken op Tour de Corse

WRC Corsica: vooruitblikken op Tour de Corse

Komend weekend is het weer tijd voor rally van het hoogste niveau en dat op het eiland Corsica. De vierde manche van het WRC trekt van 28 tot en met 31 maart door de bergen van het île de Beauté.

Ook na Mexico staat Ott Tänak (Toyota) nog altijd aan de leiding van het klassement met 65 punten. Dankzij zijn overwinning zit Sébastien Ogier (Citroën) hem wel op de hielen met 61 punten. In zijn thuisland zal de wereldkampioen maar wat graag de koppositie van de Est overnemen. Ook voor Thierry Neuville (Hyundai) wordt het een belangrijke wedstrijd. Onze landgenoot staat al op tien punten van Tänak en moet de rol vooraan proberen vast te houden. Na de top drie is er een serieuze kloof. Kris Meeke (Toyota) is momenteel vierde met 35 punten, Elfyn Evans is vijfde en eerste Ford-rijder.

tienduizend bochten

Hoewel de rally ‘slechts’ veertien proeven telt is het toch een serieuze opgave voor de piloten met in totaal 350 km tegen de klok. Daarbovenop komen nog eens bijna 850 km aan verbindingswegen die de deelnemers moeten overbruggen. Tegen zondagavond legt het WRC dus bijna 1200 km op Corsicaanse wegen af.

Kenmerkend voor de rally van Corsica zijn de bochtige heuvelwegen die niet altijd in even goede staat zijn. Toepasselijk is de bijnaam van deze wedstrijd ook de rally van de tienduizend bochten, waarvan sommige berucht zijn door hun diepe afgronden. Weinig ruimte voor fouten dus op deze smalle wegen. KP Castagniccia is de bekendste en met zijn 47 kilometer is dat meteen ook de langste proef.

Nieuw parcours

De rally werd trouwens voor het grootste deel hertekend. Slechts 20% van de competitieve kilometers is hetzelfde gebleven. Ook de startplaats is naar Porto-Vecchio verlegd. Toch mogen de toeschouwers zich opnieuw verheugen aan spectaculaire uitzichten en uitdagende proeven op het Franse eiland. Wat nog speciaal is aan de Rally van Corsica is dat de wedstrijd in lijn wordt verreden en dus geen vast servicepark heeft.

Donderdagavond is er de shakedown in Sorbo-Ocagnano, vrijdag gaat de rally officieel van start. De eerste etappe is meteen speciaal met een aankomst op de 1200 meter hoge Bavellapas na een serie van haarspeldbochten. Ook de finish is nieuw. Die ligt voor het eerst in Calvi waar we zondagmiddag de podiumceremonie te zien krijgen.

Het volledige parcours en tijdsprogramma kan u hieronder terugvinden.

http://www.autosportwereld.be/2019/03/07/wrc-veel-belgen-in-corsica/
You may also like
WRC Mexico: de eerste gravelwedstrijd van het seizoen
In een notendop: ERC en WRC
In een notendop: rally
WRC Mexico: tien WRC’s en zestien WRC2