Home > Rally > WRC Corsica: Neuville blikt vooruit

WRC Corsica: Neuville blikt vooruit

Thierry Neuville (Hyundai) heeft goede herinneringen aan Corsica. Hij won er al tweemaal de Tour de Corse. De eerste keer in 2011 toen de wedstrijd nog tot het IRC behoorde en twee jaar geleden met Hyundai in het WRC. Een derde zege zou hem een boost geven, zowel mentaal als in het klassement.

Onze landgenoot staat momenteel derde in de rangschikking op tien punten van Ott Tänak. In de vorige wedstrijd op het Mexicaanse grind maakte hij nooit kans op de zege. Voor een groot deel was dat te danken aan pech, maar zijn Hyundai kon ook net niet mee met de toppers. Op Corsica hoopt hij weer aan te knopen met de leiders en voort te gaan op zijn elan van in Monte-Carlo en Zweden, waar hij twee keer op het podium eindigde.

Corsica ligt hem alvast. Naast zijn twee overwinningen eindigde hij de laatste drie jaar ook telkens op het podium. Een ideaal moment en een ideale plaats dus voor een nieuwe topprestatie.

Neuville analyseert nog even de wedstrijd. “Corsica is een uitdagend evenement, vooral door de vele bochten. Het is wel een rally waar ik echt van kan genieten. Het parcours is lang en lastig maar eens je in de wagen bent en op toeren komt krijg je echt een goed gevoel.”

WRC Mexico: de eerste gravelwedstrijd van het seizoen
WRC Zweden: winst voor Tänak, Neuville ondanks teamorders toch derde
WRC Zweden KP15: Neuville wint vier proeven en is derde, Tänak leidt
WRC Zweden KP11: Breen blijft leider, Neuville wint KP, maar blijft zesde