Home > #Hoofdnieuws > Formula E: reacties van de Belgen uit China

Formula E: reacties van de Belgen uit China

De zege in de E-Prix in het Chinese Sanya was voor Jean-Eric Vergne, terwijl de Belgen niet echt aan het feest waren. Waar Jérôme d’Ambrosio nog zevende eindigde, blijft de zwarte reeks voor Stoffel Vandoorne duren. De West-Vlaming kwam weer niet aan de finish en dat na een aanrijding.

Vandoorne kwam in aanraking met Sam Bird en kon de race niet vervolgen: “Het was een zeer moeilijk weekend voor het hele team, al hadden we tijdens de kwalificaties zeker het potentieel om beter te doen. Ik reed in de wedstrijd amper een paar bochten, tot de aanrijding met Sam Bird waardoor de auto onbestuurbaar werd. Er staat dus weer DNF (Did not finish) achter mijn naam en dat terwijl we dienden zo veel mogelijk kilometers te rijden. Het is erg vervelend dat we daar niet toe kwamen.

d’Ambrosio vertrekt als de nummer twee in de tussenstand van het kampioenschap uit China en dat op één punt van de nieuwe leider, Antonio Felix da Costa.

“We hadden een goede dag, maar geen zeer goede dag. De beide wagens scoorden punten, maar in absolute snelheid kwamen we te kort. De kleine dingen maakten vandaag het verschil, waardoor we net niet top uit de verf kwamen. Die kleine dingen moeten de volgende maal beter!”

De Formula E komt nu richting Europa, met een eerste race op 13 april in Rome.

You may also like
Formula E Kaapstad: da Costa wint spannende afvalrace
Formula E Kaapstad: Sacha Fenestraz op Pole
Formula E Kaapstad: alles wat u moet weten
Formula E India: alles wat u moet weten voor de race dit weekend