Home > Rally > Divers > Spa Rally: met voor het eerst het Criterium

Spa Rally: met voor het eerst het Criterium

Het is één van de nieuwigheden van de Herock Spa Rally 2019. Op zondag krijgen de deelnemers van het BRC (Belgian Rally Championship) en HBRC (Historic Belgian Rally Championship) het gezelschap van de ‘Criterium’-rijders, die de twaalf chronoritten van de slotdag zullen afwerken.

En het minste wat we kunnen stellen, is dat de formule aanslaat. Het startveld beantwoordt volledig aan de spirit van deze rally-in-de-rally, met Renault Clio en Twingo, Peugeot 207, 205 en 106, Ford Fiesta, Citroën Saxo, Honda Civic, Toyota Yaris, Opel Astra, enz. 

Uiteraard zijn er ook de onvermijdelijke Opel Ascona A en B, of nog de BMW E30. Noteren we ook nog een originele NSU Prinz TT op de deelnemerslijst. Het is moeilijk om favorieten aan te duiden, maar toch citeren we de namen van Georges Beaupain (Twingo), Jonathan Georges (Clio), Raphaël Beaufort (Clio), Stéphane Grosjean (205 GTI), Jean-Michel Lacaille (Saxo), Cyril Panozzo (Ascona B), Nicky Thijs (BMW E36) of Francis Pesser (Ascona A), Anthony Lejeune (Clio) en nog vele anderen…  

In Moorslede hoorden we dat zeker al Stefaan T’Joens naar Spa zal afzakken met de Renault Mégane. De andere rijders doen er goed aan dit “manusje-van-alles” niet af te schrijven want de Mégane is een te duchten machine en Stefaan T’Joens heeft in zijn lange carrière ondertussen al zowat alles zien passeren!

Het beste bewijs van het succes formule wordt geleverd door de 50 auto’s die aan de start komen van het Criterium. Het wordt druk op de KP’s!

(brc)
(Stefaan T’Joens winnaar Div 1-2 in Moorslede – foto: W.Bouchez)

You may also like
BRC: Rally van Haspengouw praktisch
BRC: Herock Spa Rally met Criterium op zondag
Criterium: Lommers naar zekere titel?
Criterium is er opnieuw bij in TAC