Home > Rally > BRC > Criterium is er opnieuw bij in TAC

Criterium is er opnieuw bij in TAC

[et_pb_section bb_built=”1″][et_pb_row][et_pb_column type=”4_4″][et_pb_text _builder_version=”3.0.105″ background_layout=”light”]

Kent u ze ondertussen? De deelnemers aan het RACB Rally Criterium. Weggedoken in hun hoekje. Ze rijden hun wedstrijd nadat alle anderen de revue passeerden: na de BK deelnemers, de Juniors, Historics en M-Cup. Ze begonnen hun seizoen in de Haspengouw en in Tielt zijn ze er weer bij.

Philip Lommers begon in Landen met een zege in de eerste Criterium wedstrijd van het nieuwe seizoen. En daarmee behoort de Limburger (met West-Vlaamse connecties!) en zijn goed geprepareerde BMW E36 M3 opnieuw tot de titelkandidaten. Samen met Stefaan T’Joens, die met de Renault Mégane één van de snelste wagens van het pak heeft.

De deelnemerslijst groepeert mensen die van de rally op de nationale wegen willen proeven, maar dan in een ééndaagse wedstrijd over een honderdtal kilometer, waardoor de inschrijvingsgelden iets democratischere vormen aannemen. Materiaal en rijders hebben een mooie standaard. Vele rijders zijn “routiniers” in het Criterium, en wanneer tijden vergeleken worden dan blijken de Criterium toppers dikwijls top-20 tijden te draaien. En daar willen veel andere rijders toch wel graag voor tekenen!

Ook in Tielt zal Lommers met de BMW de favoriet zijn. Met T’Joens in zijn spoor. Maar ze zullen er moeten afrekenen met ernstige tegenstanders. Brecht Hoorne bijvoorbeeld in zijn Compact BMW. Een krachtige machine in handen van een spektakelman die de streek ook goed kent. Of Bjorn Renier, met de Clio R3 hier eerder al winnaar. En dan zijn er nog de BMW’s van Xavier Alliet en Wouter Lievens, twee West-Vlaamse hardrijders die het klappen van de zweep al kennen.

Een mooie strijd in het verschiet dus voor de geïnteresseerden die eens een ander stukje rally willen zien!

(foto: Lorenz Deschuytter)

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]

You may also like
BRC Historic: Rainer Hermann op puntenjacht in South Belgian Rally
BRC Junior: forfait van Jonas De Wilde. Wie scoort er zaterdag?
BRC South Belgian: met opnieuw een zeer mooi deelnemersveld onder aanvoering van Maxime Potty
BRC South Belgian: evenwichtig startveld in VHRS 65 en 50