Home > Moto > MotoGP > MotoGP: Vinales pole in Qatar

MotoGP: Vinales pole in Qatar

Vandaag werden in Qatar de kwalificaties afgewerkt voor de MotoGP. Het geeft, niet enkel in de koningsklasse maar ook in de andere categorieën een iets duidelijker beeld van de krachtsverhoudingen anno 2019.

De valpartij van Lorenzo in de vrije trainingen noodzaakte een van de favorieten om langs Q1 te gaan. De Honda rijder verkeerde er in gezelschap van een Rossi die veel mpeite had om het beste uit zijn Yamaha machine te halen. Het was echter een ontketende Crutchlow die de klanten Honda op de besttijd zette, voor teamgenoot Nakagami. Zarco en… Lorenzo kenden opnieuw een crash en zij bleven steken in Q1 samen met meerdere andere vedetten als Iannone en Rossi! Het was dan Maverick Vinales die van bij aanvang in Q2 de toon zette. Hij pakte een volle seconde af van de besttijd tot dan toe en ging nadien nog onder het baanrecord. Pole dus, voor Andrea Dovizioso op de Ducati en Marc MArquez, die op de Honda een sleepje nodig had van Petrucci en de Ducati om in extremis een derde plaats te halen. Schitterende prestatie van Fabio Quartaroro op de Petronas Yamaha, vijfde en eerste rookie!

Moto3: Canet met beste overzicht

In Moto3 lagen de kansen iets wijder open voor alle deelnemers na het verdwijnen van een goed deel van de toprijders naar de Moto2. Aron Canet op de KTM van Sterilgarda Max Racing pakte het op de snuggerste manier aan en zette op het juiste moment een knaltijd. Voor de helden van het eerste uur was de kans verkeken maar Dalla Porta op de Leopard Honda en de verrassende Japanner Toba op de Asia Team Honda vervoegde hem nog op de eerste rij.

Moto2;:de eerste van Schrotter

Moto2 wordt anno 2019 de nieuwe arena waar de toptalenten het tegen elkaar kunnen opnemen op weg naar de MotoGP. De reden? Een nieuw motorblok waardoor iedereen wat op gelijke voet staat en de komst van liefst 13 rookies binnen de klasse. Marcel Schrötter, nochtans niet in beste doen tijdens de voorafgaandelijke tests, nam wel zijn plaats in binnen de top tijdens de vrije trainingen, al was het Baldassarri die de absolute besttijd zette in de tweede sessie. Goed nieuws was er voor onze noorderbuur Bo Bendschneider, uiteindelijk 11de en dus met een ticket naar de Q2 kwalificatiesessie, en ook de 14de plaats voor Jorge Martin, de regerende kampioen Moto3 van wie wel enig vuurwerk werd verwacht. Marcel Schrotter was al het hele weekend in goede doen en zette zijn Dynavolt Kalex uiteindelijk op de beste startplaats. Het was voor de Duitser de eerste pole in zijn lange carriére. Hij wordt geflankeerd door Xavi Vierge (Estrella Marc VDS) en Lorenzo Baldassari (Flexbox HP40)

foto: motogp.com

You may also like
MotoGP Valencia: eindelijk Mir in een race voor de boeken
In een notendop: MotoGP, IndyCar en Ricciardo naar McLaren?
In een notendop: MotoGP, ADAC GT en NASCAR
In een notendop: MotoGP, Trois-Rivières…