Home > Moto > MotoGP > MotoGP opent in Qatar

MotoGP opent in Qatar

Het wordt een seizoen zonder Belgen. Maar de start van het MotoGP seizoen wordt toch iets om naar uit te kijken. En er is niet enkel de MotoGP. Er zijn de piepjonge supertalenten in de Moto3 en Moto2 steekt in een nieuw jasje.

Een onveranderde kalender en een rustig transfertseizoen waarin toch de nodige verschuivingen te noteren vielen. Hoe het er allemaal aan toe ging kon u eerder al lezen (zie link onderaan). Samengevat zal het dit seizoen uitkijken worden naar Lorenzo en zijn integratie bij Honda, Petrucci en zijn integratie bij Ducati en uiteraard naar de toverkunsten van Dovizioso (Ducati) en levende legenden Rossi (Yamaha) en Marquez (Honda). De outsiders worden de Suzuki’s van Rins en rookie Joan Mir.

Moto3: Can Öncü superstar?

Hij kwam, zag en overwon. Het Turkse wonderkind Can Öncü debuteerde in de laatste Moto3 Grand Prix vorig seizoen en de Red Bull Rookie kampioen haalde gelijk de overwinning binnen. De verwachtingen zijn dus hoog gespannen. Maar een rode loper zal hij niet uitgerold krijgen want vooral in de opstapklasses is de concurrentie moordend. Foggia, Fenati, Alborino, Masia, Dalla Porta, Canet en nog een handvol anderen zijn mogelijke winnaars en dat maakt voorspellingen doen, zeker in Moto3, zeer moeilijk.

Moto2: het Triumph tijdperk

Kan Moto3 kampioen Jorge Martin de stunt voeren? Hij debuteert bij KTM Ajo, een topteam zonder meer. En dit seizoen start quasi iedereen, inclusief de oudgedienden, op gelijke voet. De hoogtoerige, jankende Honda motoren worden in de Moto2 immers vervangen door de koppelrijke driecilinder Triumph’s. We kijken dus niet enkel naar Martin maar ook naar Marini, Marquez, Baldassarri, Oettl, Aegerter en nog twintig anderen. Wie het snelst met het nieuwe blok overweg kan en zonder blessures blijft heeft een ontegenzeggelijk voordeel!

(foto: motogp.com)

http://www.autosportwereld.be/2019/02/09/motogp-de-stand-van-zaken/
You may also like
MotoGP Valencia: eindelijk Mir in een race voor de boeken
In een notendop: MotoGP, IndyCar en Ricciardo naar McLaren?
In een notendop: MotoGP, ADAC GT en NASCAR
In een notendop: MotoGP, Trois-Rivières…