Home > Moto > MotoGP > MotoGP: Marquez op zijn eigen planeet

MotoGP: Marquez op zijn eigen planeet

Marc Marquez liet in de eerste vrije trainingen zien waarom hij nog steeds de regerende wereldkampioen is. Bijna een halve seconde was de prijs die Vinales met de Yamaha moest betalen.

In de ochtend zorgde Valentino Rossi nog voor de verrassing door met zijn Yamaha de besttijd te pakken in de eerste vrije sessie. Hij hield de Honda boys achter zich, al was het maar met 0.079 seconde, met Jorge Lorenzo voor Marc Marquez.

In de namiddag mochten Mir, Miller en Morbidelli zich even in de kijker rijden vooraleer Maverick Vinales de Yamaha op een schijnbaar onaantastbare positie zette. Maar dan ontbond Marc Marquez alle duivels, ging drie tienden onder het bestaande ronderekord en vestigde een besttijd met 0.474 seconden overschot op Vinales. Miller werd de beste Ducati op de derde plaats en Petrucci eindigde op de vierde plaats. Enkele grote namen misten deze avond de kansen. Zo zit Lorenzo op P11, ver verwijderd van zijn kopman Marquez terwijl Rossi als enige zijn tijd in de tweede sessie niet kon verbeteren en als 16de werd geklasseerd.

foto: motogp.com

You may also like
MotoGP Valencia: eindelijk Mir in een race voor de boeken
In een notendop: MotoGP, IndyCar en Ricciardo naar McLaren?
In een notendop: MotoGP, ADAC GT en NASCAR
In een notendop: MotoGP, Trois-Rivières…