Home > Circuit > In een notendop: F2-F3-eenzitter

In een notendop: F2-F3-eenzitter

BRDC F3 – De “British” Formula 3 stelde op zijn mediadag in Donington een kampioenschap met 16 wagens voor en gaat dus door op een succesjaar in 2018. Eerder deze week werd bekend dat onze landgenoot Ulysse De Pauw er zal deelnemen. Het deelnemersveld ziet er voorlopig als volgt uit: Carlin (Lucas Petersson, Kaylen Frederick, Clement Novalak), Dittmann (Ayrton Simmons), Double R (Hampus Ericsson, Pavan Ravishankar, Neil Verhagen), Douglas (Kiern Jewiss, Benjamin Pedersen, Ulysse De Pauw), Fortec (Kris Wright, Johnathan Hoggard, Manuel Maldonado), Hillspeed (Sasakorn Chaimongkol) en Lanan (Josh Mason)

Formule 2 – Nyck De Vries besloot de F2 pre-season testing op Barcelona als snelste voor ART Grand Prix. Hij bleek op de laatste dag de beste met 1:27.024 in de ochtendsessie voor Luca Ghiotto en Louis Delétraz. In de namiddag was de besttijd voor Juan Manuel Correa en het Charouz Suaber Junior team.

Euroformula – Jack Doohan, zoon van 500cc motorenkampioen Mick Doohan, zal met zijn team Double-R deelnemen aan het F3 kampioenschap van de GT Open organisatie. Doohan is Red Bull Junior en de deelname aan de Euroformula laat het Britse team toe om de Mercedes-HWA motoren te gebruiken.

Formula Masters – In de serie die het voormalige “EK F3” vormde zien we Calan Williams. De Australiër, F3 kampioen in zijn land in 2017, zou er een team vormen met de Amerikaan Cameron Das, die eerder deze week aan de slag was op de Formula Renault Eurocup tests in Magny-Cours (foto: W.Bouchez)

You may also like
Een eerste terugblik op het seizoen door de lens van Joachim Cieters
F3 BRDC: Frederick kampioen, De Pauw derde in kampioenschap
BRDC F3: Ulysse De Pauw kijkt uit naar Belgische manche
FIA F2: Geleal overweegt te stoppen na straf