Home > #Hoofdnieuws > F1 wintertesten: Ferrari terug op kop

F1 wintertesten: Ferrari terug op kop

De wintertesten in Barcelona zijn bijna voorbij. Op de voorlaatste dag werden opnieuw records gebroken. George Russell was de productiefste rijder vandaag met 140 laps.

Ferrari heeft na lang doorwerken de oorzaak van de crash van Vettel gisteren gevonden. Enkele seconden voordien raakte de velg van het linker voorwiel beschadigd door een impact met een nog onbekend voorwerp. Ook vandaag werd de testdag opgeschrikt door een zware crash. Gasly crashte en belandde  tegen hoge snelheid de muur in. Het zal een lange nacht worden voor Red Bull om de wagen morgen terug op de baan te krijgen. De pitmuur werd reeds afgebroken, naar eigen zeggen omdat ze deze niet meer nodig hebben. Het team bevestigt dat de testdag voor Verstappen morgen niet in het gedrang komt, want alle nodige onderdelen voor de herstelling zijn aanwezig.

Voor Haas houden de problemen niet op. Hun VF-19 stond een groot deel van de dag in de garage. Volgens geruchten zou er een probleem zijn met de brake-by-wire-systeem dat de batterij moet opladen tijdens het remmen. Vorige week had het team ook al problemen met de elektrische circuits in de wagen.

De snelste ronde vandaag was weggelegd voor Ferrari. Charles Leclerc haalde 1:16.231 wat de beste tijd ooit is tijdens de testen van de F1 in Barcelona. Enkele rondjes later moet Leclerc de wagen echter aan de kant zetten met een rokende motor.

Bij Mercedes is er nog heel wat werk aan de winkel vooraleer ze met een competitieve wagen aan de start in Melbourne kunnen staan. Zowel Bottas als Hamilton geven aan dat de vernieuwde voorvleugel al heel wat stabieler is, maar dat er nog ruimte is voor verbetering.

Foto: © Jens Mommens

You may also like
F1 Bahrein: Max domineert openingsrace: “Precies de start die we wilden”
F1 Bahrein: Verstappen meteen op pole voor seizoensopener
De autosport dit weekend: startlicht voor de eenzitters
In een notendop: F1