Home > #Hoofdnieuws > F1 wintertesten: Ferrari in de muur op dag 6

F1 wintertesten: Ferrari in de muur op dag 6

De tweede week van de F1-winterstesten is nu volop aan de gang en het was opnieuw een dag vol animo. Trackrecords werden gebroken en meerdere teams kampten met problemen.

McLaren was vandaag opnieuw het snelste team op het asfalt. Carlos Sainz verbeterde met zijn 1:17.144 de snelste tijd die Hülkenberg (1:17.393) vorige week liet noteren. Hij deed dit op de rode C4 band, die ongeveer 0.6 seconden trager is dag de zachtste C5. De vreugde is echter van korte duur bij McLaren. Bij het opnieuw uitrijden van de pits moest Sainz zijn wagen parkeren door opnieuw een koelvloeistoflek. Ook vorig jaar hadden ze bij McLaren een probleem met de koeling. Toen werden enkele gaten in de motorkap gemaakt om te voorkomen dat de wagen zou oververhitten.

Bij Ferrari was het zoals gisteren een slechte dag. Kort voor de middag crashte Vettel met de SF-90 in bocht 3 en lag de dag 40 minuten stil. Volgens Vettel was er linksvoor iets raar te voelen waarna hij de controle verloor. De wagen ging rechtdoor het grind in en knalde tegen de kunststof muur. De Duitser werd ter controle overgebracht naar het medisch centrum, maar mocht na enkele onderzoeken terug beschikken. De Ferrari werd getakeld en het team had heel wat werk om uit te zoeken wat er nu juist gebeurd was. Charles Leclerc kon na het oponthoud slechts 1 lap meer rijden. Ook gisteren zaten er door een probleem met de wagen slechts 29 rondjes in voor de Monegask in.

Tussen alle rode vlaggen door wordt er ook nog wat rijdersnieuw gelost. Fernando Alonso is aangesteld als ambassadeur van McLaren Racing en zal dit seizoen 2 testdagen rijden om bij te dragen bij de verdere ontwikkeling van de MCL34 en de MCL35 voor 2020. Daarnaast zal hij ook een adviserende rol voor de rijders en ingenieurs op zich nemen. Ook Bij Renault hebben ze hun reserverijder voorgesteld. Sergej Sirotkin werkte in 2016 en 2017 al als testrijder voor het team.

Net na het einde strandde Kimi Raikkonen met zijn Alfa Romeo in bocht 6. Ook gisteren eindige de dag voor Alfa met een stilstaande wagen. De Fin kon vandaag toch nog 113 rondjes voltooien.

Foto: © Jens Mommens

You may also like
De autosport dit weekend: startlicht voor de eenzitters
In een notendop: F1
F1 Bahrein: Drugovich vervanger voor Stroll
F1 Bahrein: wat leren de testdagen ons?