Home > #Hoofdnieuws > Belcar: Boonen en Dejonghe met Deldiche Norma

Belcar: Boonen en Dejonghe met Deldiche Norma

Sam Dejonghe en Tom Boonen rijden dit seizoen samen in het Belcar uithoudingskampioenschap en dat met een Deldiche Norma M20 FC Peugeot. Het Antwerpse duo steekt zijn ambities niet onder stoelen of banken, want Boonen gaat na de zeges in de klasse nu voor de algemene overwinning.

Het is een verrassing voor de fans van Belcar, maar Tom Boonen verlaat dus al na één seizoen al het schip van PK Carsport, om zich richting de open prototypes te oriënteren. “Ik wil voor de zege in de 24 Hours of Zolder en de titel meevechten”, klinkt het bij Boonen. “Vandaar mijn keuze voor een open Norma en het team van Deldiche, zij beschikken over de meeste ervaring met de auto, maar ook met de Hankook banden, die vanaf nu verplicht zijn.”

Naast Dejonghe en Boonen, komt er nog een derde rijder in de Franse open sportwagen, maar die naam is nog niet bekend. “We gaan een bepaalde richting uit, maar de bedoeling is om met drie rijders in de beide wagens te rijden. (in de andere wagen zien we Piessens-De Cock-Joosen) Wat we tijdens de 24 Uur van Zolder gaan doen, staat nog niet vast, maar mogelijk met drie of anders met vier rijders in de auto.”

Boonen en Dejonghe zien we waarschijnlijk ook in een aantal wedstrijden van de Supercar Challenge.

You may also like
Internationale testdag Circuit Zolder: door de lens van Benny Houbrigts
BRC Haspengouw: stemmen voor de start
Belcar 2023: met AC Motorsport
Bert Longin krijgt Zolder Legend Trophy