Home > Rally > Rallyraid > Qatar: Al-Attiyah sant in eigen land

Qatar: Al-Attiyah sant in eigen land

Nasser Al Attiyah en copiloot Matthieu Baumel wonnen op een Toyota Hilux de Qatar Cross Country rally, de openingsmanche voor de FIA wereldbeker in deze discipline. Ze eindigden voor Yazeed Al Rajhi en Dirk Von Zitzewitz (Overdrive) na een wedstrijd van 1398 kilometer.

Voor Nasser Al-Attiya was het de zesde zege in de Qatar Cross Country Rally. “Ik ben zeer blij hier mijn zevende overwinning te halen“, sprak Al-Attiyah (die hier zijn zege in de “Baja” van 2011 meetelt). “Het is goed voor het kampioenschap. Vanmorgen deed ik het rustig aan, zonder risico’s. We hadden de afgelopen vier dagen een goede voorsprong opgebouw en we dienden enkel maar te finishen zonder problemen.

Het is nooit eenvoudig in Qatar“, vulde corijder Baumel aan. “Nassers’servaring en kennis hier maakte een verschil. Hij weet heel snel welke richting hij moet kiezen.

De Saoedi Al Rajhi kwam nog onder druk te staan van de regerend kampioen Przygonski en de John Cooper Works Rally Mini. De technische controle na de wedstrijd stelde bij de Pool echter vast dat de MINI vier kilogram onder gewicht zat. Een inbreuk op het technische reglement waardoor de diskwalificatie volgde en Vladimir Vasilyev met de BMW X3CC naar de derde podiumtrede schoof.

Bernhard Ten Brinke en Tom Colsoul werden zo nog vijfde in het klassement met hun Overdrive Toyota Hilux. Zij liepen vroeg in de wedstrijd tegen problemen met de techniek en met het navigeren en haalden het maximale vanuit een verloren positie.

De volgende manche van de FIA World Cup Cross Country Rally is in Abu Dhabi met de Desert Challenge (30 maart- 4 april). Vermelden we nog dat tussenin de Dubai International Baja (7-9 maart) gereden wordt, de tweede ronde van de FIA World Cup Cross Country Baja, dat vanaf dit seizoen een apart kampioenschap vormt.

(foto: fiacrosscountry media)

You may also like
FIA Cross-Country: Ten Brinke en Colsoul pakken laatste ritzege in Kazachstan
FIA Cross-Country: opgave voor Tom Colsoul
FIA Cross-Country: Silk Way Rally onthult parcours
FIA Cross-Country: Colsoul vecht voor tweede plaats in Kazachstan