Home > #Hoofdnieuws > FIA Cross-Country Rally klaar voor aftrap in Qatar

FIA Cross-Country Rally klaar voor aftrap in Qatar

Donderdag begint met de Qatar Cross-Country Rally een nieuwe jaargang van de FIA Wereldbeker voor deze discipline. En de Belgische effectieven zitten nu allemaal gegroepeerd in hetzelfde kamp met Colsoul onder de vlag van Overdrive Racing!

Al-Attiyah, Ten Brinke en Al-Rajhi zullen allemaal de Belgisch geprepareerde Toyota Hilux rijden. Komt daarbij dat in het tussenseizoen regerend kampioen Tom Colsoul de overstap maakte naar het corijderstoeltje bij Bernard Ten Brinke. Al-Attiyah krijgt de Fransman Matthieu Baumel naast zich en de Saoedi Al-Rajhi zal genavigeerd worden door de Duitser Dirk von Zitzewitz op de derde Toyota.

Overdrive Racing wil een gooi doen naar het behalen van de FIA World Cup in de Cross-Country Rally. Een titel die ze vorig jaar verloren aan Jakub Przygonski en… Tom Colsoul.
Ik ben verheugd te kunnen aankondigen dat ons programma voor dit jaar ons in staat zal stellen om mee te dingen naar de wereldbeker“, stelt Jean-Marc Fortin, de CEO van Overdrive Racing. “In elk van de manches zullen we twee of drie wagens inzetten en voor Qatar hebben we een sterke inbreng. Het is misschien wel het meest uitdagende evenement van de kalender voor zowel rijder als navigator. We begonnen het jaar goed met de zege in Dakar en we hopen nu op die weg voort te gaan en de FIA World Cup terug naar Toyota te brengen.

Nieuwe startlocatie voor Qatar

De openingsmanche van de 2019 FIA World Cup voor Cross-Country Rally loopt van 21 tot 26 februari. Het evenement telt vijf etappes op het grondgebied van Qatar. Er zal gestart worden vanaf een nieuwe locatie, het iconische “Pearl Island” en na een eerste etappe van 102 kilometer worden op de volgende dagen de proeven langer, met 313, 338 en 350 kilometer voor de afsluitende proef van 270 kilometer. Een totaal van 2059 kilometer wordt afgewerkt waarvan er 1367 tegen de klok worden gereden.

Na de openingsmanche in Qatar volgen er nog wedstrijden in Abu Dhabi, Turkmenistan, Kazakhstan en Marokko. In de nieuwe kalender worden enkel de langere “marathon” rally’s weerhouden. De kortere “Baja” evenementen worden in een aparte kalender gezet.

(foto: Overdrive Racing)

You may also like
FIA Cross-Country: Ten Brinke en Colsoul pakken laatste ritzege in Kazachstan
FIA Cross-Country: opgave voor Tom Colsoul
FIA Cross-Country: Silk Way Rally onthult parcours
FIA Cross-Country: Colsoul vecht voor tweede plaats in Kazachstan