Home > #Hoofdnieuws > Maakt MotoGP-ster verrassende overstap naar F1?

Maakt MotoGP-ster verrassende overstap naar F1?

We wisten lang niet goed wat ervan te denken, want het is op zijn minst opvallend te noemen. Afscheidnemend Moto GP-rijder Dani Pedrosa kondigt via zijn officiële sociale mediakanalen namelijk zijn overstap aan naar… de Formule 1!

Pedrosa heeft er net zijn laatste seizoen opzitten in de hoogste klasse van de motorsport en testte dit jaar met een oudere bolide van Toro Rosso op het circuit van Spielberg in Oostenrijk. De Spanjaard wordt gesponsord door Red Bull en via de sociale media kondigde hij vrijdag het volgende aan: “Na goed nadenken heb ik besloten om in te gaan op het voorstel van Red Bull om in 2020 de overstap te maken naar de Formule 1.”

Testrijder?

De Spanjaard als testrijder bij Red Bull Racing, of gewoon ‘Fake News’? Het laatste, want in Spanje doet men op 28 december waar wij ons doorgaans op 1 april mee bezighouden. Ook andere MotoGP-rijders hielden hun fans voor de gek. Zo kondigde meervoudig wereldkampioen Marc Marcquez aan zijn bekende nummer 93 in te ruilen voor 1 en maakt Aleix Espargaro een opvallende overstap naar het wielrennen.

Foto © Red Bull Content Pool

You may also like
F1 Bahrein: Red Bull snelst in vrije trainingen, Alonso en Aston Martin mikken op podium
De autosport dit weekend: startlicht voor de eenzitters
In een notendop: F1
F1 Bahrein: Drugovich vervanger voor Stroll