Home > #Hoofdnieuws > Kroniek: Merci aan alle lezers en nu op naar een spetterend 2019!

Kroniek: Merci aan alle lezers en nu op naar een spetterend 2019!

Laat me toe u, in naam van alle medewerkers van autosportwereld.be eerst een schitterend 2019 te wensen, een 2019 met een goede gezondheid, veel plezier en veel machtige autosport. Een jaar 2019 dat de autosportfans nog meer spektakel en beleving brengt dan in 2018 al het geval was. En met als kers op de taart een titel voor Thierry Neuville, Nicolas Gilsoul, Stoffel Vandoorne, Laurens en Dries Vanthoor en al de andere snelle Belgen!

Autosportwereld.be is in 2018 verder kunnen groeien, dankzij de medewerkers, de partners en vooral u, onze lezer. We zijn nog geen twee seizoenen ver en zijn dus niet de oudste autosportsite van het land, maar voor u… duidelijk wel de beste. Ouderdom is geen verdienste, het is enkel het bewijs dat je voorlopig nog niet verdwenen bent…

We gaan verder groeien, nog meer eigen nieuws brengen, nog meer mooie foto’s en uiteraard dat nieuws waar u wel op zit te wachten. Wij zullen dat doen door onszelf continu in vraag te stellen, kritisch te zijn en vooral zonder fake nieuws te verspreiden, dat we dan vervolgens weer moeten verwijderen. Neen, dat zit niet in het DNA van Autosportwereld.be.

Wij zullen in 2019 dus ook uw autosportmedium zijn en dat met aandacht voor al de Belgische autosport en al de Belgen in de autosport. Of dat nu een lokale slalom is, met begeesterde vrijwilligers, of de Formula E in de hippe omgeving die Parijs is, dat maakt niet uit. Wij brengen hét.

Wij merken ook aan de reacties van rijders, teams en promotoren dat we een gedegen schakel in onze autosport zijn geworden. Zo kregen we tijdens onze eindejaarsround-up van bijna 100 rijders een reactie en alle kampioenschappen die we aanschreven reageerden enthousiast, op één na, maar de snelste Cup van het land lijkt alvast op communicatief vlak niet van het niveau van het moederhuis te zijn. Het weze zo..

Tot slot willen wij ook verder kritisch blijven zijn, wars van de commercie en de vriendjes. Kritisch wil zeggen, eerlijk, gestaafd met feiten, maar niet negatief. Ook als het gaat ovler Alain Penasse die in de Britse media stelt dat: “Media hun werk moeten doen, maar sommige mensen verzinnen dingen en geloven hun eigen verzinsels…” We dan moeten wij die Penasse er op wijzen dat hij bewust liegt in dat gesprek en verdomd goed wist dat de media het bij het rechte eind hadden over de komst van Loeb bij Hyundai. Dat is journalistiek. In het bekende magazine Humo krijgt u voor zo’n uitspraak een niet al te flaterende prijs…

Op naar een prachtig 2019!

Joost Custers

Uitgever Autosportwereld.be