Home > Circuit > Dubai 24: heel wat Belgen aan de start

Dubai 24: heel wat Belgen aan de start

Tijdens het tweede weekend van het nieuwe jaar organiseert het Nederlandse Creventic traditiegetrouw de 24 Uur van Dubai, onderdeel van hun uithoudingskampioenschap. Op de deelnemerslijst staan ook nu weer heel wat Belgische teams en piloten.

Limburger Dries Vanthoor kruipt achter het stuur van de Audi R8 LMS van het Belgische WRT. Frédéric Vervisch zien we in een zelfde wagen van het Duitse Car Collection Motorsport. Nog een Audi R8 LMS is er voor Pierre-Yves Paque van het Franse Sainteloc.

Raphaël van der Straten, Joel Vanloocke en José Close doen het met de Marc II V8 van VDS Racing Aventures en ook Speedlover zet twee Porsche 991 Cup in maar voorlopig is er nog maar één rijder gekend.

Volledig Belgisch is het team van QSR Racingschool met Mario Timmers, Jimmy de Breucker, Rodrigue Gillion, Michiel Verharen en Nico Verdonck met de Mercedes AMG GT4. Ook Tom Boonen zien we terug in Dubai. Boonen rijdt in de Audi RS3 LMS SEQ samen met Vincent Radermecker en Fransman Stephane Perrin voor het Belgische AC Motorsport.

Een laatste compleet Belgische bezetting zien we op de BMW E46 M3 van G & R Motorsport met Danny en Karlo Van Dosselaer, Geert Houdhoofdt en Geert en Jasper Dierckx.

Donderdag 10 januari staan de vrije trainingen en de kwalificaties, respectievelijk om 09.45 uur en 15.15 uur lokale tijd, geprogrammeerd. ’s Avonds om 19.00 uur worden de nachttrainingen gehouden. De kwalificaties en de nachttrainingen zijn overigens live te volgen. Een dagje later, vrijdag om 15.00 uur starten de 24 Uur van Dubai die eveneens live te volgen zijn.

http://www.autosportwereld.be/2018/12/27/dubai-24-boonen-met-audi/

You may also like
BRC Haspengouw: stemmen voor de start
Best of 2022: door de lens van Joachim Cieters
Uithouding: broers Vanthoor starten hun eigen podcast
Ring 24: het laatste uur door de lens van Joachim Cieters