Home > #Hoofdnieuws > De eindejaarsround-up: Ugo De Wilde

De eindejaarsround-up: Ugo De Wilde

Ugo De Wilde is zonder meer één van de sterkhouders van de Belgische autosport in 2018 geweest. Het 16-jarige talent uit Zaventem werd vicekampioen in de Franse F4 en is ondertussen al druk aan zijn seizoen 2019 aan het werken.

Wat was jouw bilan van 2018?

“Ik heb er een seizoen met hoogte- en laagtepunten opzitten. Ik heb mooie momenten gekend, maar ook pech. Voor het seizoen wilde ik kampioen worden, maar ontevreden ben ik niet met mijn titel van vicekampioen, zeker niet als je naar de cijfers kijkt. Ik behaalde negen zeges, zes poleposities en stond in 33 wedstrijden, maar liefst 16 maal op het podium. Ik heb laten zien dat ik snel ben.”

Wat was het autosportmoment van het jaar?

“De zege van Kimi Raikkonen in Austin. Ik weet niet waarom, maar ik hou van die rijder en al jaren leek het alsof Vettel steeds moest winnen. Ik hou niet van politiek in de sport en daarom was ik erg blij met zijn zege in de VS.”

Wat zijn de plannen voor 2019

“Ik heb van Sinterklaas wat gouden muntstukken gekregen… maar uit chocolade. Dus ga ik aan de kerstman een stuurwiel in de Britse F3 of de Formula Renault Eurocup vragen. Ik denk dat het nog te vroeg is om richting LMP3 of GT te gaan, maar alles hangt af van de budgetten en dus zit ik, zoals zo veel rijders, in een periode van afwachten. Ondertussen heb ik er enkele goede testen in de Formula Renault en de regionale F3 opzitten en die laten me toe om te zeggen dat ik ook hogerop nog ambities mag hebben.”

You may also like
In een notendop: FFSA GT – GT World – ELMS
ELMS Le Castellet: Mühlner Motorsport blikt vooruit op het weekend
ELMS Le Castellet: 42 wagens beginnen dit weekend aan hun seizoen
In een notendop: FFSA GT4, ADAC GT, DTM Trophy, Alpine Europa Cup, 24H Series