Home > #Hoofdnieuws > FR 2.0 Eurocup: positieve test voor Ugo de Wilde

FR 2.0 Eurocup: positieve test voor Ugo de Wilde

[et_pb_section bb_built=”1″][et_pb_row][et_pb_column type=”4_4″][et_pb_text]

Frans F4 vicekampioen Ugo De Wilde begon afgelopen week aan zijn wintertests. Het is de bedoeling hem te laten kennismaken met de Formula Renault 2.0 Eurocup, met de diverse teams en circuits die hij nog niet kent.

Het is een enorm verschil”, zegt onze 16-jarige landgenoot. “Op een circuit als Francorchamps ga ik 13 à 14 seconden sneller!  Het vermogen dat ik nu heb ging van 160 naar 210 pk, en niet enkel dat maar de Formule Renault 2.0 wagens hebben ook heel wat meer aerodynamische hulpmiddelen. Van bij de eerste meters op Barcelona, met de wagen van het Franse Tech1, voelde ik me op mijn gemak. De tijden gingen al snel naar beneden en mijn ingenieur was heel tevreden over het werk dat ik verzette.”

Het was een bevestiging van het potentieel van onze landgenoot, en dat werd verder in de verf gezet met tests op Francorchamps, de Red Bull Ring, Hockenheim en Silverstone waar hij respectievelijk in de wagens reed van JD Motorsport, Kaufmann Racing en Fortec.
Ik legde veel rondes af en deed veel ervaring op die in de toekomst nog nuttig zal blijken. Ik ontdekte nieuwe circuits en ook een andere werkwijze.”

De rest van de winter gaat Ugo de Wilde door met zijn fysieke voorbereiding, onder toezicht van vader Olivier De Wilde, die optreedt als zijn persoonlijke coach. Voorlopig staat er nog niets vast voor 2019 en wordt er gezocht naar de nodige steun om naar een hoger niveau te kunnen.
De droom is natuurlijk de Eurocup met de nieuwe F3 Renault. Een prachtige kalender met o.a. een wedstrijd in het voorprogramma van de F1 in Monaco, de 24 uur van Francorchamps en de DTM in Hockenheim. Maar je moet rekenen op een budget van een half miljoen euro. Dat is veel geld en mijn ouders zijn niet rijk. We moeten sponsoring vinden.

Sinterklaas en crowdfunding

Uiteraard is er een plan B, en zelfs een plan C”, besluit Ugo. “Omdat de reacties op mijn tests zeer positief zijn, wil ik doorgaan met een carriére in de eenzitters. Het is een goede leerschool en ik voel dat ik hiervoor in de wieg ban gelegd. Het is mijn passie en ik wil er mijn beroep van maken. Ik ben slechts 16 jaar oud. Overgaan naar proto’s of GT kan ik later nog. De Formula Renault NEC of de Engelse Formule 3 zijn pistes die we ook in gedachten houden. Afwachten dus. Ik zal nog een mooie brief schrijven naar de goede Sint want ik vind dat ik dit jaar zeer braaf ben geweest…

Vanaf januari zal er een nieuwe operatie met crowdfunding worden opgezet, maar eerst moet Ugo naar de diverse prijsuitreikingen: de Franse bond, FFSA, de FIA, EBRT en uiteraard de RACB Awards.

(foto’s: De Wilde)

[/et_pb_text][et_pb_gallery _builder_version=”3.0.105″ show_title_and_caption=”off” show_pagination=”off” gallery_ids=”30169,30170,30171,30172″ fullwidth=”off” db_image_max_width_tablet=”51″ db_image_max_height_tablet=”501″ db_image_row_spacing_tablet=”51″ db_image_object_fit=”initial” orientation=”landscape” zoom_icon_color=”#dd0000″ hover_overlay_color=”rgba(255,255,255,0.9)” background_layout=”light” db_image_center_titles=”left” pagination_font_size_tablet=”51″ pagination_line_height_tablet=”2″ /][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]

You may also like
In een notendop: FFSA GT – GT World – ELMS
ELMS Le Castellet: Mühlner Motorsport blikt vooruit op het weekend
ELMS Le Castellet: 42 wagens beginnen dit weekend aan hun seizoen
In een notendop: FFSA GT4, ADAC GT, DTM Trophy, Alpine Europa Cup, 24H Series