Home > #Hoofdnieuws > F1: Hamilton sluit seizoen af met overwinning

F1: Hamilton sluit seizoen af met overwinning

Lewis Hamilton heeft als wereldkampioen ook de allerlaatste Formule 1-race van het seizoen in Abu Dhabi gewonnen. De polesitter domineerde met zijn Mercedes de race en versloeg vicekampioen Sebastian Vettel (Ferrari).

In de eerste ronde werd de wedstrijd opgeschrikt door een zware crash voor Nico Hulkenberg, die na contact met de Haas van Romain Grosjean in zijn Renault over de kop ging.

Daarna liet vooral onze landgenoot Stoffel Vandoorne (McLaren) zich opmerken in een gevecht met Grosjean en Esteban Ocon (Force India). Verder had de wedstrijd weinig om het lijf en won Hamilton voor Vettel, Red Bull-rijders Max Verstappen en Daniel Ricciardo en de Mercedes van Valtteri Bottas. Carlos Sainz nam afscheid van Renault met een zesde plaats en was zo ‘best of the rest’.

Kimi Raikkonen kreeg in zijn Ferrari al snel af te rekenen met mechanische pech en kon zijn laatste race voor Ferrari niet finishen. Fernando Alonso (McLaren) finishte zijn allerlaatste race op de elfde plek, terwijl Vandoorne afscheid nam met de vijftiende plaats. Force India-rijder Ocon viel in zijn voorlopig laatste race uit, net als Marcus Ericsson (Sauber).

Foto © Mercedes AMG F1 / Wolfgang Wilhelm

You may also like
De autosport dit weekend: startlicht voor de eenzitters
In een notendop: F1
F1 Bahrein: Drugovich vervanger voor Stroll
F1 Bahrein: wat leren de testdagen ons?