Home > #Hoofdnieuws > WRX: Dit is de kalender voor 2019!

WRX: Dit is de kalender voor 2019!

Vandaag werd de kalender voor het Wereldkampioenschap Rallycross 2019 bekendgemaakt. Het seizoen start, zoals eerder aangegeven, in Abu Dhabi en dat tijdens het weekend van 5 en 6 april. Het WK verhuist in ons land van Mettet naar het circuit van Spa-Francorchamps waar tijdens het weekend van 11 en 12 mei de derde wedstrijd van het seizoen plaatsvindt.

Na Abu Dhabi komt het WK via Barcelona opnieuw naar Europa en dat tijdens het weekend van 27 en 28 april. De seizoensfinale is opnieuw voor Zuid-Afrika, Kaapstad in het weekend van 30 november en 1 december. Er zijn elf wedstrijden in plaats van 12 zoals de voorbije jaren het geval was. Montalegre (Portugal) en Buxtehude (Duitsland) vallen af.

Buxtehude valt dan wel weg voor het WK, maar de Estering krijgt het FIA Europese kampioenschap voor Supercars en Super1600 op bezoek op 17 en 18 augustus. In ons land krijgt het WK het gezelschap van de Europese Super1600-rijders. Zweden (Höljes), Frankrijk (Lohéac) en Letland (Riga) krijgen bezoek van het WK èn alle EK-klassen (Supercars en Super1600).

De kalender voor FIA Europese kampioenschap Supercars:

De kalender voor het FIA Europese kampioenschap Super1600:

De kalender voor RX2, waar dit jaar onze landgenoot Guillaume De Ridder in meestrijdt, wordt later bekendgemaakt.

Tot slot geven we nog mee dat het de komende winter uitkijken is naar de komst van nieuwe teams in het WK nadat achtereenvolgens Audi en Peugeot reeds meedeelden dat ze zich terugtrekken uit het WK. Daarnaast gaf ook het OMSE-team van Andreas Eriksson vandaag mee een sabbatjaar in te lassen.

 

You may also like
FIA WEC Sebring: een vooruitblik op Hypercar – deel 1 met Toyota, Peugeot en Glickenhaus
Nieuwe wandeling langs Circuit de Spa-Francorchamps
Vaarwel 2022, op naar een spetterend 2023!
Best of 2022: door de lens van Roel Ramaekers