Home > Circuit > GT4: SRT sluit schitterend seizoen

GT4: SRT sluit schitterend seizoen

[et_pb_section bb_built=”1″][et_pb_row][et_pb_column type=”4_4″][et_pb_text]

Selleslagh Racing Team… het is in de Belgische en Europese GT-racerij nog steeds een sterke naam. Einde 2017 besloot het team van vader Patrick en zijn zoon Niels Selleslagh om de richting van de GT4 in te slaan, een keuze die op het einde van 2018 de goede bleek.

Het team won de GT4 Sprint Cup Europe, de GT4 Belgium Cup en de Belgian GT4 Endurance Trophy en de GT4-klasse in het Belcar Endurance Championship. Ook behaalde het team de zege in de GT4-klasse tijdens de 24 Hours of Zolder. Het is zonder meer een eerste stap naar een nog meer internationaal programma met sterke rijders en uiteraard Mercedes-AMG als belangrijke technische partner.

SRT nam ook deel aan het European GT4 Series en daarin behaalde SRT, samen met de jonge beloften Bas Schouten en Gilles Magnus tijdens de finale op de Nürburgring een schitterend podium. Het kampioenschap vormt dan ook één van de belangrijke onderdelen van de plannen voor het seizoen 2019.

Patrick Selleslagh: “De Europese GT4 serie is van een bijzonder hoog niveau en het biedt de teams absoluut een uitdaging, een sportieve en technische uitdaging die we volgend seizoen opnieuw willen aangaan. Ieder team streeft naar het hoogst mogelijke in de sport en voor ons geldt dat ook. Het is onze ambitie om in de Europese GT4 met twee snelle, jonge rijders aan te treden.”

Sportief en technisch succesvol

Maar terug naar het sportieve seizoen 2018. Met titels, zeges en podia in de GT4 Sprint Cup Europe, de GT4 Belgium Cup en de Belgian GT4 Endurance Trophy en de GT4-klasse in het Belcar Endurance Championship, blikt SRT, samen met partner Mercedes-AMG op een zeer geslaagd seizoen terug. Afgelopen weekend tekende SRT zo voor een vierde zege in de Belcar 3 (GT4-klasse) in zes wedstrijden, en het team pakte ook de dubbel in het eindklassement met de beide Mercedes-AMG GT4.

Patrick Selleslagh: “In voornoemde kampioenschappen hebben we vooral met gentlemen drivers gewerkt, of met een opstelling Pro/Am. Het is ook goed om vast te stellen dat de Mercedes-AMG GT4 een wagen is die én geschikt is voor de jonge, snelle rijders zoals een Gilles Magnus én voor de betere gentlemen driver, zoals wij die in het team hadden in 2018. Het geeft aan hoe goed Mercedes-AMG zijn werk heeft gedaan. Het is voor de teams belangrijk dat de GT4-wagens bereikbaar zijn voor iedere rijder.”

De plannen voor 2019 zullen zodra mogelijk voorgesteld worden. Het team uit Merchtem beschikt over twee Mercedes-AMG GT4, wagens die in een hele reeks kampioenschappen en series kunnen ingezet worden.

(persbericht)

[/et_pb_text][et_pb_gallery _builder_version=”3.0.105″ show_title_and_caption=”on” show_pagination=”on” gallery_ids=”28770,28774,28772,28771″ fullwidth=”on” db_image_max_width_tablet=”51″ db_image_max_height_tablet=”501″ db_image_row_spacing_tablet=”51″ db_image_object_fit=”initial” orientation=”landscape” zoom_icon_color=”#dd0000″ hover_overlay_color=”rgba(255,255,255,0.9)” background_layout=”light” db_image_center_titles=”left” pagination_font_size_tablet=”51″ pagination_line_height_tablet=”2″ auto=”on” auto_speed=”4000″ /][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]

You may also like
In een notendop: GT
In een notendop: FFSA GT4, ADAC GT, DTM Trophy, Alpine Europa Cup, 24H Series
In een notendop: ADAC GT – FFSA GT4 – GT2 European – Alpine Europa Cup
GT European Series: magere startgrid