Home > #Hoofdnieuws > De autosport dit weekend: veel spektakel wereldwijd! 

De autosport dit weekend: veel spektakel wereldwijd! 

Oktober is een drukke autosportmaand en ook dit laatste weekend van de herfstmaand vormt daar geen uitzondering op. Uiteraard is er de F1 in Mexico, waar Lewis Hamilton aan een handvol punten genoeg heeft om Juan Manuel Fangio als vijfvoudig wereldkampioen te evenaren. Hamilton mag met  een zevende plaats en zes punten een feestje als wereldkampioen bouwen.

Overigens is er in Mexico naast Stoffel Vandoorne nog een landgenoot aanwezig. De jonge belofte Glenn Van Parijs treedt er immers aan in de Porsche Supercup.

Nog wereldkampioenschappen zijn er uiteraard in Catalonië, met het WRC en in Suzuka, met de voorlaatste meeting van het WTCR. Gabriele Tarquini, Thed Björk en Yvan Muller vechten er een spannend gevecht voor de titel uit. Fred Vervisch en Dennis Dupont verdedigen er de Belgische eer en de beide Belgen – in hun Comtoyou Aud RS3 – zijn goed in vorm. Wat betreft het WRC, daar vindt u elders op de site uiteraard alles over.

Uithouding is er ook met enerzijds de finales van de ELMS en de Michelin GT Cup in het Portugese Portimao en anderzijds de Intercontinental GT Cup in Californië, op de schitterende omloop van Laguna Seca. Maxime Soulet, Laurens en Dries Vanthoor gaan er voor de Belgische vlag op het eindpodium!

BGDC en VW Fun Cup zijn dan weer aan het werk op Circuit Zolder, voor hun respectieve finales en regionaal is er de VAS Rittensport met de Garnalenrit in Wingene, West-Vlaanderen.

You may also like
In een notendop: ERC en WRC
In een notendop: rally
WRC Mexico: tien WRC’s en zestien WRC2
WRC 2024: met Letland op de kalender