Home > VAS > Rallysprint > Hemicuda: mooie zege voor Langenakens!

Hemicuda: mooie zege voor Langenakens!

Het was alweer even geleden dat we Jonas Langenakens en Kenneth Delvaux nog eens op het hoogste schavot zagen. Maar in de Hemicuda Rally hernieuwde het duo met het succes.

Van bij aanvang ging Langenakens volop in de aanval. Besttijd op de eerste proef, voordat hij even de Peugeot 208T16 R5 van Dilley moest laten voorgaan. Logisch, Dilley (een last-minute inschrijving) is een snelle rijder en de R5 is sneller dan de Evo X van Langenakens. Maar toch bleef de Landenaar aanklampen op een minieme twee seconden. En dan vervoegde Dilley de lange lijst van opgaves. Een koprol op de KP Kortemark en de weg naar de zege lag open voor Langenakens.

Even nog leek Delplace, de winnaar van vorig jaar, met de Porsche een bedreiging te kunnen vormen maar ook hij ging van de baan, terwijl Paul Lietaer zijn Escort parkeerde met een gebroken triangel, Braeckevelt motorproblemen kreeg en zelfs Cris Algoedt er in de laatste proef nog afging terwijl hij op een mooie derde plaats lag. Achter winnaar Langenakens werd het dus een waar slagveld.

Filip Barbier zette zijn Evo X op de tweede plaats, Bjorn Renier bracht zijn leerschool met de Skoda Fabia R5 tot een goed einde met een derde plaats en Stefaan Prinzie kon, na het wegvallen van Lietaer, de Ascona naar de zege sturen bij de Historics. De Ier Reddington was dan weer de winnaar van de FIRC (Flanders International Rally Challenge) en Stefaan T’Joens haalde de zege binnen in de Divisie 1-2.

(foto: W. Bouchez)

 

You may also like
VAS: Andy Lefevere voor de zevende keer in Hemicuda
Hemicuda Rally: Kortemark verwelkomt rallyproef
VAS: Hemicuda Rally met deelnemersrecord
VAS: 6 uur van Kortrijk met Melissa Debackere op de affiche