Home > VAS > Rittensport > VAS Classic herneemt in Wuustwezel

VAS Classic herneemt in Wuustwezel

[et_pb_section bb_built=”1″][et_pb_row][et_pb_column type=”1_3″][et_pb_image _builder_version=”3.0.105″ src=”http://www.autosportwereld.be/wp-content/uploads/2018/10/noorderkempen.jpg” show_in_lightbox=”off” url_new_window=”off” use_overlay=”off” always_center_on_mobile=”on” force_fullwidth=”off” show_bottom_space=”on” /][/et_pb_column][et_pb_column type=”2_3″][et_pb_text _builder_version=”3.0.105″ background_layout=”light”]

Het VAS Classic kampioenschap herneemt op zaterdag met de 6 Uren van de Noorderkempen. Het wordt een blij weerzien met de discipline die ook al sedert begin juni zit te wachten op zijn afhandeling.

Met de Leeuwenrit, Antwerp Classic en Molen Classic werden drie van de vijf wedstrijden van het kampioenschap al afgewerkt. Nog 100 punten zijn er te verdienen en één schrapresultaat ligt nog in het verschiet. Met de Noorderkempen wordt dus de eindfase ingezet van dit kampioenschap. Voor een stand van zaken kijken we even naar het algemeen klassement.

Aan de kop overheerst de klasse “Oldtimer”. Bovenaan vinden we de vertrouwde Volvo van TAC’ers Karel en Korneel Vandoorn. De broers schreven de eigen Molen Classic op hun naam en voeren nu het klassement aan met 130 punten. Het duo Buelens en Bersipont, met de Volvo Amazone, volgen op een luttele vier punten en scoorden hun zege bij het openingstreffen met de “Leeuwenrit goes Classic”. Ook Guy Agten en Dominiek Seynaeve, op de derde plaats met de Datsun 240Z en 117 punten, horen bij de klasse Oldtimer net als Steven en Jos De Man, met de Matra Murena op gelijkheid van punten met Agten-Seynaeve: 117 stuks.

Op de vijfde plaats van de voorlopige tussenstand vinden we met 111 punten dan de eerste Youngtimer. Het is de gekende donkerblauwe Subaru Impreza GT van Jan Eysermans en Wim Poulmans. Zij vormen al enige jaren de referentie bij de Youngtimers en ook nu leiden ze
met voorsprong deze klasse. Ze staan er aan de kop met 142 punten voor Sander en Paul Van den Wyngaert, die met de VW Corrado 16-klepper 125 punten scoorden. Paul helpt echter binnen de organisatie en zal zelf niet deelnemen.

Het andere winnende duo van het seizoensbegin moeten we lager zoeken. Guy en Olivier Dupont, met de Subaru Impreza STi, mochten met de grootste beker naar huis in de Antwerp Classic, maar zij staan met 97 punten verder terug. Ze zijn wel de leiders in de klasse Toertimer en blijven met 136 punten nipt voor Philippe Vallaeys en Caroline D’Haese die 134 punten verzamelden in de VW Golf GTi.

Centrum van het gebeuren wordt opnieuw de Feestzaal ‘t Kattegat aan de Bredabaan 280 in Wuustwezel. Om 9u01 gaat daar op zaterdagochtend de eerste deelnemer van start voor het eerste deel. Omstreeks 18u30 worden de vroege finishers verwacht aan de eindmeet. De prijsuitreiking staat gepland om 21u00.

(vas pers)

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]

You may also like
VAS: Sanicentrum E-Rally, zonder benzinepomp maar met laadpalen
VAS: Regularity van Kasterlee
VAS: Sezoens Regularity opnieuw voor vader en zoon De Bruyne
VAS: Sezoens Regularity op rallypad