Home > #Hoofdnieuws > WRX: Volkswagen leidt in Duitsland

WRX: Volkswagen leidt in Duitsland

Op de Estering in het Duitse Buxtehude is vandaag de eerste dag van de 11de en voorlaatste ronde van het Wereldkampioenschap rallycross begonnen. Tevens is er de finale van het Europese kampioenschap van de Super1600-klasse. In het WK leidt het Volkswagen-duo Johan Kristoffersson en Petter Solberg na twee heats.

Petter Solberg zette de beste tijd in de eerste heat en daarna volgde teamgenoot Johan Kristoffersson zijn voorbeeld in de volgende reeks. Kristoffersson, reeds kampioen sinds de vorige wedstrijd in Texas, leidt na twee heats. Hij zette immers een tweede tijd neer in de eerste reeks terwijl Solberg in reeks twee zijn Noorse landgenoot Andreas Bakkerud (Audi)  voor zich moest dulden. Kristoffersson, Solberg en Bakkerud zijn in die volgorde het leidend trio dat zondag aan de volgende heat begint. De eerste Peugeot-rijder is Kevin Hansen op plek vier. Mattias Ekström (Audi) vervolledigt de top vijf. Vermelden we nog dat naast de reguliere WK-rijders onder meer Cyril Raymond dit weekend deelneemt. Raymond was in 2017 kampioen in RX2 en eindigde dit jaar derde in Euro RX bij de Supercars. Is dit een voorbereiding voor een volledig WK in 2019?

In de klasse Super1600 is het kampioenschapsleider Rokas Baciuska die leidt na twee heats en zo goed op weg lijkt naar de titel.

Zondag begint de dag met een warm-up om 9 uur.

(foto’s J Dingenen)

You may also like
WRX en Euro RX: enkele kalenderwijzigingen
Vaarwel 2022, op naar een spetterend 2023!
WRX 2023: terug naar Mettet
WRX en Euro RX: kampioenen winnen op de Nürburgring