Home > #Hoofdnieuws > Ayhancen Güven en Ugo De Wilde juichen in Paul Ricard

Ayhancen Güven en Ugo De Wilde juichen in Paul Ricard

Ayhancen Güven en Ugo De Wilde zijn de grote winnaars van de eerste dag van het finaleweekend van de FFSA in Paul Ricard. Güven is de nieuwe kampioen in de Porsche Cup Benelux en Ugo De Wilde won de eerste race van de Franse F4.

Ugo De Wilde is duidelijk in goede doen in de Franse F4, want na zijn dubbele pole deze ochtend, pakte de man uit Zaventem ook de eerste zege van het weekend in Zuid-Frankrijk. “Ik had het niet makkelijk, want door het slipstreamen kon ik geen buffer slaan, uiteindelijk had ik dan toch drie seconden en was de winst binnen”, vertelde De Wilde aan autosportwereld.be. Achter hem werd Théo Purchaire tweede en Adam Eteki derde. Ulysse De Pauw kwam als zesde aan, net voor Esteban Muth. Morgen staan nog twee races op het programma.

Jonge Turk in een Porsche

Ayhancen Güven is de winnaar van de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux 2018. De jonge Turk won de eerste race van het weekend in Paul Ricard en hield in de wedstrijd Max van Splunteren en Xavier Maassen achter zich. Dylan Derdaele en Didier Van Dalen maakten de top-5 volledig. Güven volgt zo Maassen op de erelijst van de Porsche Cup Benelux op.

BMW in GT4

In Le Castellet won BMW met Laurent Hurgon en Julien Piguet tot slot de eerste GT4-race van het weekend, voor Pierre Sancinéna/Pierre-Alexandre Jean (Alpine A110 / CMR) en Olivier Jouffret/Éric Trémoulet (Porsche Cayman / Vic’Team).