Home > #Hoofdnieuws > DTM: Rast voor zijn vijfde… Is een mirakel mogelijk?

DTM: Rast voor zijn vijfde… Is een mirakel mogelijk?

Het klinkt als een sprookje… Heel het seizoen achter de feiten aanhollen, een verschrikkelijk zware crash maken en dan plots vijf races op rij winnen. Het is het verhaal van René Rast dit seizoen in het DTM. De regerende DTM-kampioen won de eerste race van het weekend in Hockenheim en blijft zo in de running voor de titel, waarover morgen in de allerlaatste race van het seizoen zal beslist worden.

Audi-rijder Rast haalde het in Hockenheim voor merkgenoot Robin Frijns – zijn tweede podium van het seizoen – en Timo Glock (BMW). Rast had daarvoor een sterke wedstrijd nodig, met onder meer een schitterend gevecht met Gary Paffett (Mercedes), die vierde werd en zo de leiding in het kampioenschap overneemt van een andere Mercedes-rijder, Paul Di Resta, die ontgoocheld was met zijn achtste plek.

René Rast: “Dit is ongelofelijk, het was een zeer harde, maar faire race, zeker het gevecht met Gary. We winnen hier en daar ben ik ongelofelijk gelukkig mee! We spelen ook nog mee voor de titel en ik denk dat morgen alles mogelijk is.

Afspraak morgen voor de allerlaatste race van het seizoen 2018.

You may also like
Belcar 2023: met AC Motorsport
Mercedes brengt hulde aan de F1-wagen
Dakar 2023: Chicherit wint, Sainz verliest leiding
Dakar: proloogwinst voor Ekström en Audi