Home > #Hoofdnieuws > Spa 500 met 24 uren voor TCR wagens

Spa 500 met 24 uren voor TCR wagens

WSC, eigenaar van de rechten op TCR, en Creventic sloegen de handen in elkaar en komen met de Spa 500. De wedstrijd, van 4 tot 6 oktober 2019, zal worden gehouden op het circuit van Spa-Francorchamps en wordt de eerste 24-uurswedstrijd voor toerismewagens onder TCR reglementering. 

“TCR is de success story van de afgelopen jaren”, zegt WSC voorzitter Marcello Lotti. “Het idee van een internationale endurance  wedstrijd die enkel is voorbehouden aan deze wagens vormt de kers op de taart.’’
We zijn fier om de erfenis van endurance races voor toerwagens op Spa-Francorchamps te kunnen verder zetten“, zegt Gerrie Willems van Creventic.

Voor het afleggen van de 500 ronden op Francorchamps wordt gerekend op een race van 24 uren. De wedstrijd wordt dus enkel voorbehouden aan wagens onder TCR reglementering. Ze worden ingedeeld in de categorieën Pro, Semi-Pro en Amateur en er wordt gehoopt rijders met statuut Pro, Pro-Am en zelfs Am strijd te zien leveren in de diverse klassementen. Er wordt gestreefd naar 40 inschrijvingen en de organisatie wil nauw samenwerken met de constructeurs. Een werkgroep zal daartoe worden opgericht.

Er komen promotieruimtes voor de constructeurs en reuze LED schermen in de paddock om de race te volgen. Er zullen TV uitzendingen zijn en een live-streaming is voorzien, met commentaren van Radio Show Ltd (Radio Le Mans en IMSA Radio). Vooraf is er een publieke parade voor eigenaars van wagens van de in TCR betrokken constructeurs. In het randprogramma de series van de andere Nederlandse promotor V-Max (Supercar Challenge, Ford Fiesta Sprint Cup).

(foto: creventic)

 

You may also like
Autosport: de stand van zaken
TCR500: voor diverse klassen toerwagens
Dubai 24: Dries Vanthoor leidt Belgische delegatie
Creventic: TCR500 wordt open, kalender bekend