Home > #Hoofdnieuws > DTM: WRT bevestigd

DTM: WRT bevestigd

Wat Autosportwereld.be al langer wist, is vandaag ook bevestigd: WRT gaat naar het DTM. Eerder gaven we hier al aan wat we uit een betrouwbare bron vernomen, met name dat Vincent Vosse met zijn team volgend jaar onder meer in Zolder zou racen in het DTM editie 2019.

Het DTM wil opnieuw ruimte scheppen voor privé-teams”, legt Vincent Vosse, Team Principal van WRT uit. “Audi Sport zocht naar een betrouwbare partner en, langs onze kant, zagen we in deze mogelijkheid de kans om ons verder te ontwikkelen en daarbij onze goede band met het merk te behouden. Dit DTM-programma komt bovenop onze andere activiteiten, maar dat betekent hoegenaamd niet dat het afbreuk zal doen aan onze programma’s – in GT of in FIA WTCR – die nog steeds zeer succesvol zijn en waardoor we onze reputatie hebben opgebouwd.”

Team WRT werd opgericht eind 2009, met de steun van de Belgian Audi Club, en reeg sindsdien de titels aan elkaar. In het eerste seizoen in 2010 was er de titel in het Belcar Endurance Championship en sinds 2011 schittert het team in de Blancpain GT Series (met titels in zowel Endurance, Sprint als algemeen), de Wereldbeker FIA GT, grote uithoudingsraces (twee zeges in de Total 24 Hours of Spa en daarnaast ook een succes bij de 24 Uur van de Nürburgring, 24 Uur van Dubai, 24 Uur van Zolder, 12 Uur van Bathurst en de 12 uur van Sepang) en zelfs in races voor toerismewagens waarbij WRT tweemaal de titel in de TCR International Series pakte. Daarbij stopt het niet, want WRT mikt nog op de kroon in het FIA WTCR met de Audi RS 3 LMS. In minder dan 10 jaar verzamelde WRT niet minder dan 34 kampioenentitels in de meest prestigieuze kampioenschappen.

We beseffen zeer goed dat we de handschoen opnemen in één van de meest professionele kampioenschappen ter wereld”, erkent Vincent Vosse. “Het DTM vervoegen is voor ons echter een droom die werkelijkheid wordt. Het is het ideale ogenblik om te debuteren in het kampioenschap aangezien het technisch reglement in 2019 een overstap voorschrijft op nieuwe 2-literturbomotoren. Aangezien alle teams opnieuw vanaf nul beginnen, zullen we minder lijden onder ons gebrek aan ervaring. We zullen vanzelfsprekend over hetzelfde materiaal beschikken als de fabrieksteams en we hopen, uiteindelijk, een rol te kunnen spelen in de strijd om de titel. We willen echter in de eerste plaats leren en we snijden 2019 aan met enorm veel nederigheid!”

WRT op eigen bodem in Zolder

Vermelden we dat het DTM vrijdagochtend zijn kalender voorstelde en dat deze, voor de eerste maal sinds 2005, een Belgische afspraak bevat! Circuit Zolder zal namelijk van 17 tot 19 mei volgend jaar het kampioenschap ontvangen. Een sympathieke knipoog exact 35 jaar na de eerste DTM-wedstrijd, die eveneens werd verreden in Limburg in 1984… De kalender bevat daarnaast ook afspraken in Hockenheim (2x), Misano, op de Norisring, in Assen, in Brands Hatch, op de Lausitzring en op de Nürburgring.

You may also like
Belcar 2023: met AC Motorsport
Dakar 2023: Chicherit wint, Sainz verliest leiding
Dakar: proloogwinst voor Ekström en Audi
Toerisme: Denis Dupont weer in Michelin Pilot Challenge